Artuklu Üniversitesi Öncülüğünde Ankara’da Uluslararası “Kudüs’ün Geleceği: Akademik Çalışmalar” Sempozyumu

Mardin Artuklu Üniversitesi Öncülüğünde Ankara’da Uluslararası “Kudüs’ün Geleceği: Akademik Çalışmalar” Sempozyumu Düzenlenecek

Ankara 19.10.2022 12:19:00 0
Artuklu Üniversitesi Öncülüğünde Ankara’da Uluslararası “Kudüs’ün Geleceği: Akademik Çalışmalar” Sempozyumu

Mardin Artuklu Üniversitesi öncülüğünde ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın Düzenleme Kurulu Başkanlığında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve OSTİM Teknik Üniversiteleriyle işbirliği içinde hazırlanan Uluslararası “Kudüs’ün Geleceği: Akademik Çalışmalar” konulu sempozyumu 20, 21 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

 

Özcoşar: “Beytulmakdis, politik çatışmaların ve kültürel sömürge hayallerinin Merkezi Olmuş” 

Dini, kültürel ve tarihsel olarak ifade ettiği sembolik, epistemolojik ve stratejik anlamlar bakımından farklı dinler/milletler tarafından kutsiyet atfedilen ayrıcalıklı konumu ile Beytülmakdis’in politik çatışmaların ve kültürel sömürge hayallerinin de merkezi alanlarından biri olduğunu belirten Rektörümüz ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Beytülmakdis’in tarihinin, demografisinin, kültürel hafızasının ve sosyolojik zemininin yeniden inşası üzerinden kurgulanan gelecek tasavvurları, özellikle gerçek ötesi argümanlarla, paradigmalarla ve kavramlarla ortaya çıkan teorilere dayalı kültürel ve zihnî bir işgal anlayışını içerdiğini, bu anlayışın bilimsel ve kültürel çalışmalarla desteklendiğini, bazı sözde bilim insanlarınca da ayrıca bu anlayışın rasyonalize edildiğini ve meşrulaştırıldığını belirtti. 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Özcoşar, söz konusu meşrulaştırmanın yaygın bir etki alanının bulunmasının da bu konuda üretilen kavramların, teorilerin ilmî/bilimsel geçerliliklerinin araştırılmaması ve sorgulanmamasıyla ilgisinin olduğunun söylenebileceğini sözlerine ekledi.

Özcoşar: “Beytülmakdis’i Her Yönüyle İnceleyecek Bilimsel Çalışmalar Zorunluluk Haline Gelmiştir”

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü   ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Beytülmakdis’in tarihini, kültürel ve dinsel kodlarını, kutsiyetini, coğrafi ve stratejik konumunu emperyal amaçlardan bağımsız inceleyecek ciddi bilimsel çalışmalar hem dünya barışı hem de ilmin onurunu korumak adına bir zaruret haline gelmiştir. Beytülmakdis’te işgalin derinleştirilmesiyle eş-zamanlı yaşanan teorik ve kavramsal hareketlilik, epistemik köleliğe teslim olmamış ve sorgulama yetisini kaybetmemiş bilim insanlarına sorumluluk yüklemektedir. 

Sempozyum 20,21 Ekim’de Ankara’da Gerçekleştirilecek

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü , bu bilinç ve sorumluluk anlayışı çerçevesinde 21-22 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara’da düzenleyecekleri “Kudüs’ün Geleceği: Akademik Çalışmalar” konulu sempozyum açılış programına bütün ilgili kesim ve kişileri beklediklerini ifade etti.

“Kudüs’ün Geleceği: Akademik Çalışmalar” Sempozyumu açılış programı 20 Ekim Cuma günü saat 09.30’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonunda gerçekleştirilecek. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00