ARTUKLU BELEDİYESİNDEN İFTAR ÇADIRI YERİNE GIDA YARDIMI

Mardin'in Artuklu ilçe belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla iftar çadırı açma yerine ,İhtiyaç sahiplerine yardım paketleri dağıtma kararı almıştı. Alınan karar doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine ilk önce yaklaşık 3 bin aileye yardım paketi dağıtılmaya başla

Mardin 13.07.2014 11:18:05 0
ARTUKLU BELEDİYESİNDEN İFTAR ÇADIRI YERİNE GIDA YARDIMI

Mardin’in Artuklu ilçe belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla iftar çadırı açma yerine ,İhtiyaç sahiplerine yardım paketleri dağıtma kararı almıştı. Alınan karar doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine ilk önce yaklaşık 3 bin aileye yardım paketi dağıtılmaya başlandı. 

Ramazan ayı boyunca 4 bin aileye gıda yardımı dağıtmayı sürdüren Artuklu Belediyesi, 68 köyün yanı sırada kent merkezinde de dağıtımlara başladı. Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan’ın katılımıyla yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketi verildi. 

İhtiyaç sahiplerinin belediyeye yoğun başvuru yapması  üzerine Belediye yönetimi tarafından yardım paketleri sayısı 4 bine çıkarıldı. Ramazan ayı boyunca dağıtılacak olan yardım paketleri ilk başta Artuklu ilçesinin 68 köyünde dağıtımı yapıldı. Bir haftadan bu yana ise, kentin merkezinde mahallelerde tespit edilen yoksul ve ihtiyaç sahipleri ailelere dağıtılıyor. Her gün bir mahallede dağıtımı yapılan yardım paketlerine Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan da katıldı. 

Eş başkan Bozan gözetiminde bugün Artuklu merkezine bağlı Savurkapı’da bulunan Taziye Evi’nde yardım paketleri toplandı. Daha sonra adı listede bulunan ihtiyaç sahipleri, yardım paketlerini eş başkan Bozan ve belediye meclis üyelerinin elinden aldı. İhtiyaç sahipleriyle de yakından ilgilenen Bozan, yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunduklarını söyledi. Bozan, daha öncede yaptıkları açıklamayı hatırlatarak, “İftar çadırları açmak yerine kentimizde yaşayan yoksul ailelere gıda yardımında bulunmak istedik. Bu şekilde yoksul insanlarımıza daha fazla ulaşma olanağı sağlamış olduk. Daha önce 3 bin aileye yardımda bulunacağımızı açıklamıştık. Ancak bize yapılan başvurularda büyük bir artış olunca bu sayısı 4 bine çıkardık. İlk önce köylerimizden başlayarak, yardımlarımızı yaptık. Şimdi ise kent merkezimizdeki mahallelerde yardım paketlerini dağıtıyoruz. Hiç kimseyi incitmeden eşit ve adaletli bir şekilde yardımlarımızı yapıyoruz. Bu konuya çok özen gösteriyoruz” dedi. 

‘Halkımızla birlikte çözümler üretiyoruz’

“Artuklu kentimizde yaşayan bütün yoksullara ulaşma konusunda elbette eksikliklerimiz olacaktır” diyen Bozan, şöyle devam etti: “Bu eksikliklerimizi en aza indirme konusunda hem mahalle temsilcilerimizle hem de mahalle muhtarlarımızda koordineli bir şekilde hareket ediyoruz. Yardım paketleri çözüm olmada bir yere kadar olabilir. Halkımızın yaşadıkları sorunlarla birebir ilgilenerek, birlikte çözümler üreterek toplumsal belediyeciliği oluşturmayı esas alıyoruz. Bundan sonra da halkımıza cevap olmak için çalışma tempomuzu daha da arttıracağız.”dedi.


``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46