Artuklu Üniversitesinden ?BEEPS? Projesine Akademik Katkı

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin İli/İlçeleri Odaları/Borsaları işbirliğiyle yürütülen, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası(EBRD)?nın da içerisinde yer aldığı BEEPS( Businees Environment and Enter

Mardin 26.07.2018 11:08:59 0
Artuklu Üniversitesinden ?BEEPS? Projesine Akademik Katkı

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin İli/İlçeleri Odaları/Borsaları  işbirliğiyle yürütülen, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Avrupa  İmar ve Kalkınma Bankası(EBRD)’nın da içerisinde yer aldığı BEEPS( Businees Environment and Enterprise Performance Survey) projesine, Artuklu Üniversitesi akademik katkı sundu.

 

BEEPS Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda, Türkiyede bulunan suriyeli mülteci firmalar ile yerli firmaların iş ortamları ile işletme performanslarının kıyaslanarak araştırıldığı ve elde edilen sonuçlar ile birtakım politik tedbirlerin teklif edilmesinin planlandığı belirtildi.

 

 Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin İli/İlçeleri Odaları/Borsalarının akademik danışmalık ve fon  desteği ile TEPAV- EBRD’’in yürüttüğü BEEPS projesi ile ilgili olarak açıklama yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,

 

“Türkiye'de fikir tartışmalarının bilgi ve veri içeriğini artıracak araştırmalar yapmak üzere biraraya gelen iş adamı, bürokrat ve akademisyenlerden oluşan TEPAV düşünce kuruluşuna akademik danışmanlık yapmak ve projelerine destek sunmak bizim için önemli çalışmalardandır. Bu çalışmaların sonunda oluşturulacak raporlar, Ülke yönetimi için politika önerileri geliştirmekte, buna ek olarak bazı alanlarda projeler geliştirmekte ve bunları politika yapıcıların değerlendirmesine sunmaktadır.” dedi.

 

Proje kapsamında Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölge üniversiteleri ve Odalar/ Borsalarından destek alındığını belirten Ağıraçka,

 

‘Tedarik ve Satış, Rekabet Şartları, Finansal, İş Dünyası- Kamu İlişkileri, İşgücü ve Beklentiler’ gibi ana başlıklar altında yapılan saha çalışmlarının; Mardin, Adana, Antep, Hatay,  Maraş, Kilis, Mersin ve Urfa illerinde bulunan imalat, ticaret ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren 200’ü Türkiye, 200’ü Suriye semayeli olan firmalar üzerinde yapılarak raporlandığını ifade etti.

  

TEPAV-EBRD BEEPS projesinin saha araştırması Mardin etabının, Kızıltepe Ticaret Borsasının katkıları ile TOBB/TEPAV ve Mardin İl/İlçeleri Oda/Borsa Akademik Danışmanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci koordinatörlüğünde, altı Mardin Artuklu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğencilerinin katkıları ile sürdürüldüğü bilgisi verildi.  

 
  •  

25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40