ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE ORYANTASYON VE TANIŞMA ETKİNLİĞİ

2018-2019 akademik yılında Mardin Artuklu Üniversitesini tercih eden öğrencilere yönelik hazırlanan ?Akademik Yılı Oryantasyon ve Tanışma Programı? kapsamında düzenlenen etkinlikler büyük bir ilgi gördü.

29.09.2018 15:26:04 0
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE ORYANTASYON VE TANIŞMA ETKİNLİĞİ

2018-2019 akademik yılında Mardin Artuklu Üniversitesini tercih eden öğrencilere yönelik hazırlanan “Akademik Yılı Oryantasyon ve Tanışma Programı” kapsamında düzenlenen etkinlikler büyük bir ilgi gördü.

 

Mardin Artuklu Üniversitesinin farklı akademik programlarına kayıt yaptıran yeni öğrencilerin katıldığı ‘Oryantasyon ve Tanışma Programı’ Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlendi.

 

Öğrencilerin coşkulu alkışları arasında açılış konuşmasını yapan Mardin Artuklu Ünivesitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça

;

“Kadim medeniyetlere ait köklerin bulunduğu Mardin şehri, tarihin derinliklerinden gelen farklılıkları kültürel yaşamına, çarşısına, evlerine, yolları ve medreselerine ilmek ilmek işlemiş benzersiz bir şehirdir. Siz değerli öğrencilerimizin de bu şehirde bulunmaktan ve Artuklu Üniversitesinde öğrenim görmekten büyük keyif alacağına inanıyorum.” dedi.

 

Tamamen Arapça ile öğretim yapan Mardin Artuklu Üniversitesi İslami ilimler Fakültesi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve üniversitenin filolojik alanda verdiği eğitimde iddialı çıkışlar yaptığını belirten Ağırakça,

 

“Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, gerek üniversite gelişimi bakımından gerekse öğrenci ve akademisyenlerimizin başarılı çalışmaları açısından ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görüldük. Hummalı çalışmalar neticesinde akademik ve yapısal alanda büyük ilerlemeler kaydederek bölgenin en iyi üniversiteleri arasında yer aldık. Bu başarılarımızın devamını da siz kıymetli öğrencilerin gelecekteki başarıları ile pekiştireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere şehri ve üniversiteyi tanıtmak maksadıyla düzenlenen etkinliklere katılarak stant açan Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekibi ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ sloganı ile öğrencileri olası tehditlere karşı bilgilendirerek büyük bir sorumluluk örneği gösterdi.

 

Öğrencilerin ihtiyaç duyacakları her türlü konuda kendilerine yardımcı olmak amacıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, Mardin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrenci Kulüp Başkanları da kurdukları stantlarla etkinlik alanında hazır bulundu.

 

Engelsiz Müzik Topluluğunun verdiği konser ile devam eden etkinlik, öğrencilere sunulan ikramların ardından son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 
  •  

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04