ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE 4.BULGUR PİLAVI FESTİVALİ

2012 yılında başlatılan ve bu yıl 4. sü düzenlenen Geleneksel Bulgur Pilavı Festivali Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği tarafından organize edilerek Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu?nda düzenlendi.

Mardin 6.05.2015 16:37:36 0
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE 4.BULGUR PİLAVI FESTİVALİ

2012 yılında başlatılan  ve bu yıl 4. sü düzenlenen Geleneksel Bulgur Pilavı Festivali Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği tarafından organize edilerek Mardin Artuklu Üniversitesi  Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda düzenlendi.
 
Mardin’in lezzetli tarım ürünlerinden biri olan bulgurun Mardin Artuklu Üniversitesinde Geleneksel hale getirilerek tanıtımının yapılması çok sayıda öğrenci, akademisyen, Üniversite’nin idari Personeli ve davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

 

Lezzetli bulgur yenmeklerinin hazırlandığı festivale katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça;

 

“Verimli topraklarıyla tarihte medeniyetlere ev sahipliği yapmış eşsiz Mezopotamya topraklarının doğal ürünlerinden biri olan bulgurun hak ettiği tanıtımının yapılamaması dolayısıyla bu festivali son derece yerinde buluyor ve destekliyorum.  Mardin gibi verimli topraklara sahip bir bölgede kurulan Artuklu Üniversitesine de bu toprakları değerlendirebilecek bilinçli insan gücü oluşturabilecek bireyler yetiştirmek düşer. Bu bağlamda Mardin ‘in Kızıltepe ilçesine bir Ziraat Fakültesi açma girişimlerimiz devam etmektedir.” dedi.
 
Düzenlenen Bulgur Festivali’nin geleneksel hale getirilmesinin üreticiler ve tarım emekçileri tarafından desteklendiğini belirten Ağırakça; toplumun ihtiyaç duyduğu en önemli değerin  her alanda  çalışan bireylerin  alanlarında uzmanlaşması ve ifa ediyor oldukları görevlerini layıkıyla yerine getirebilmelerinden geçtiğini söyleyerek, Üniversite Öğrencilerine akademik bilgilerini  en iyi şekilde tamamlayarak donanımlı olarak mezun olmalarını ancak bu sayede bir ülkenin ekonomik refah seviyesine ulaşabilmesine katkı sağlayabileceklerini söyledi. Ayrıca bulgurun faydalarından bahsederek Tarım sanayinin gelişmesinin önemine de dikkat çekti.
 
Türkiye'de sert bulgurluk buğdayın yetiştirildiği illerin başında gelen Mardin’de geleneksel hale getirilen Bulgur Pilavı Festivalinde etli bulgur pilavı, çiğköfte ve ayran, öğrenciler ve konuklara ikram edildi.
 
Mardinli İş Adamları, Mardin Kamu Kurum ve Kuruluşlarının önemli temsilci ve Yöneticilerinin de hazır bulunduğu Festivalde, Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği adına konuşan İpek Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Mühendisi  Faysal Sun;
 
”Bölgemizde çok büyük bir tarım potansiyeli var. Dünyanın en kaliteli bulgurluk buğdayı burada yetişir. Bu sebeple vatandaşlık ve sosyal sorumluluk projesi olarak, Mardin’deki Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği olarak Artuklu Üniversitesi ile iş birliği yaparak daha sağlıklı, bilinçli beslenme alışkanlığının kazandırılması için, halkımıza bulguru sevdirmek gayesi ile bu festivali düzenlemekteyiz. Biz sanayi ve iş adamaları olarak halkımıza ve gençlerimize karşı sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket edecek ve daha duyarlı daha kaliteli ürünler üreterek halkımıza olan vefa borcumuzu ödemeye çalışacağız. ”şeklinde konuştu.
 
Festival Mardin Artuklu Üniversitesi  Reyhani Müzik Gurubunun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla devam etti.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78