Artuklu Üniversitesi Rektöründen ``Koronavirüs`` Açıklaması

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim ÖZCOŞAR,Koronavirüs ile ilgili Açıklama yaptı.

Mardin 17.03.2020 12:04:39 0
Artuklu Üniversitesi Rektöründen ``Koronavirüs`` Açıklaması

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim ÖZCOŞAR,Koronavirüs ile ilgili Açıklama yaptı.,

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim ÖZCOŞAR açıklamasında şunalrı söyledi;

 


''Bilindiği üzere, dünyanın tamamını etkileyen COVID-19 ya da bilinen adıyla Koronavirüs hastalığı ülkemizde de görülmüştür. Bu kapsamda virüsle etkin mücadele edebilmek ve gerekli önleyici tedbirleri alabilmek adına alınan kararlar çerçevesinde eğitime Mart ayı sonuna kadar ara verilmiştir.

 

Üniversitemizin asli bileşenlerinden olan öğrencilerimizin ve üniversitede görev yapan tüm akademik/idari çalışma arkadaşlarımızın sağlığı ve güvenliği sebebiyle alınan bu kararların beklenen etkiyi vermesi ancak yerine getirilmesi zaruri olan ve Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli vasıtalarla duyurulan tedbirlerin uygulanmasıyla mümkün olacaktır. Bu noktada gerekli bilgilendirmeler, ilgili kurumların yanı sıra, Üniversitemiz web sayfası ve sosyal medya platformlarından da paylaşılmaktadır.

 

Öğrencilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızdan beklentimiz, kendileri ve toplumun sağlığını düşünerek gereken tedbirleri almaları ama bunu yaparken de paniğe, karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmamalarıdır. Ayrıca öğrencilerimiz de bunun bir tatil değil, tedbir olduğunu bilerek, başkalarıyla asgari temas düzeyi kuracak ve Nisan ayı başında okullarına dönecek şekilde kendilerini hazırlamalıdırlar. Hepimiz üzerimize düşen fedakârlık ve görevleri eksiksiz yerine getirebilirsek, bu virüsle, etkilerini minimum düzeyde tutarak başa çıkabileceğiz. UNUTMAYALIM, KORONAVİRÜS, ALACAĞIMIZ TEDBİRLERDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLDİR.

 

Temennimiz, bu mücadeleden kısa süre içinde sonuç alarak hayatın olağan akışına dönüş yapmamız ve eğitim-öğretim faaliyetlerine kaldığımız yerden devam etmemizdir.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


27.2° / 16°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,24% 0,19
  • EURO

    34,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    2418,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59