Artuklu Üniversitesi Rektöründen Başarılı Öğrencilere Ödül

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Türkiye?deki mimarlık eğitimi ortamını geliştirmeyi amaçlayan Mimarlık Eğitimi Derneği?nin (MİMED), her yıl iki aşamalı olarak düzenlediği ?Ulusal Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışması?nda, başa

Mardin 20.12.2018 19:44:29 0
Artuklu Üniversitesi Rektöründen Başarılı Öğrencilere Ödül

 Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Türkiye’deki mimarlık eğitimi ortamını geliştirmeyi amaçlayan Mimarlık Eğitimi Derneği’nin (MİMED), her yıl iki aşamalı olarak düzenlediği “Ulusal Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışması”nda, başarı ödülüne hak kazanan, Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Sümeyye Çiftçi ve ikinci sınıf öğrencisi Doğan Kalak’ı makamında kabul etti.

 

Türkiye’nin her yerinden katılımın sağlandığı “Ulusal Mimarlık Öğrencileri Proje Yarışması”nda kazandığı başarı ödülünden dolayı, Mimarlık Fakültesi öğrencilerini kutlayan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yarışma hakkında bilgi alarak, bu başarının, diğer öğrencileri teşvik etmesi ve öğrencilere rol model olması yönüyle çok önemli olduğunu belirtti.

 

Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Yusuf Doğan, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ataş ve Fakülte Sekreteri Beşir Cura’nın da hazır bulunduğu ziyarette, başarılı öğrencilerden Sümeyye Çiftçi ve Doğan Kalak’a maddi teşvik ödülünü takdim eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ağırakça,

 

“Üniversite adına verdiğimiz bu ödül öğrencimizin başarısının takdir edilmesinin ötesinde, ona bir teşekkür anlamını taşıyor. Bu başarılı öğrencilerimizin eğitiminde emeği geçen ve destekleyen tüm hocalarımızı kutluyorum.” dedi.

 

Üniversite Rektörlüğünün katkılarından bahseden Mimarlık Fakültesi , Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ataş ise:

 

“Fakülte olarak Sümeyye Çiftçi ve Doğan Kalak gibi gayretli ve yetenekli öğrencilerimizin mimarî yarışmalara katılmalarını sağlıyoruz. Umuyoruz ki, öğrencilerimizin bu başarısı, diğer öğrencilerimizi cesaretlendirecektir. Mimarlık eğitiminde fark yaratmak ve tasarımın farklı yönleri ile fakültemizi, Türkiye'nin en iyi mimarlık fakültesi seviyesine çıkarmak yolundaki çabalarımız devam etmektedir. Bu doğrultuda Üniversitemizin ve rektörümüzün desteği için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04