ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) bursunu kazanan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2. Sınıf Öğrencisi Robin Askar?ı makamında kabul etti.

Mardin 17.11.2017 13:49:41 0
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça Türkiye Girişimcilik Vakfı (Girvak) bursunu kazanan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2. Sınıf Öğrencisi  Robin Askar’ı makamında kabul etti.

 

2014 yılında Türkiye'nin üreten ve değer yaratan ülke olma yolundaki dönüşümünü girişimcilik ile hızlandırmak vizyonuyla kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) hakkında bilgi alan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Siyaset Bilimi öğrencisini tebrik ederek girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve girişimciliğin gençler arasında bir kariyer seçeneği haline gelmesi noktasında kaliteli eğitim verme çabalarından ötürü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zelal Başak Kızılkan’a teşekkür etti.

 

Türkiye'nin tüm üniversitelerinden her yıl başvuru alan ve “Fellow Programı” ile hayatta kendi yolundan giderek iz bırakmaya çalışan gençlerin potansiyellerine yatırım yapan bir kuruluş olan Türkiye Girişimcilik Vakfı; CV Puanlama, Motivasyon Videosu, Enneagram Kişilik Deseni Testi, IQ Visual Questionary, Online Mülakat ve Yüz yüze Mülakattan oluşan altı aşamalı eleme sistemiyle belirli sayıda öğrencilere yurt dışı gezileri, mentörlük eğitimleri ve staj fırsatlarının yanı sıra sponsor şirketlerle projelere katılımlar düzenleyerek girişimcilik alanında bir çok çalışmalar gerçekleştiriyor.

 

Bu yıl 94.000 kişi arasından seçilen 42 üniversiteli gençlerden birisi olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2. Sınıf Öğrencisi Robin Askar, aldığı bu sonucun Mardin Artuklu Üniversitesinde verilen eğitim kalitesini yansıttığını ifade ederek,  araştırma ve öğretim faaliyetinin sürekli geliştirilmesinde verdiği destekler için Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya teşekkür etti.

 

Girişimcilik alanında eğitim gördüğü bölüm başta olmak üzere yerelde de birçok çalışmanın planlamasını yaptığını söyleyen Askar Girişimcilik Vakfı ve benzer kuruluşlara akranlarının aktif katılımlarını sağlamak için çaba göstereceğini belirterek şöyle dedi:

 

“Girişimcilik alanında okulumuzda ve yerelimizde arkadaşlarımla birlikte yapmayı planladığımız çalışmaları; kurduğumuz Mardin Artuklu Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Topluluğu adı altında gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90