Artuklu Üniversitesi Öğrencilerinden Türkiye Başarısı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları? kapsamında Mardin il birinciliğini kazanan Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokul öğrencileri Ankara?da düzenlenecek Türkiye Finali?nde birinci o

9.05.2019 10:43:56 0
Artuklu Üniversitesi Öğrencilerinden Türkiye Başarısı

ençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları” kapsamında Mardin il birinciliğini kazanan Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokul öğrencileri Ankara’da düzenlenecek Türkiye Finali’nde birinci oldu.

 

3 aşamalı yarışmaların ikinci etabında “Kim Bilir” sloganıyla Diyarbakır’da düzenlenen Grup Finalinde başarılı olup Güneydoğu Anadolu Bölgesi adına Türkiye Finaline katılmaya hak kazanan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik 4. sınıf öğrencilerinden Cebrail İpek, Ali Coşkun ve Halil İbrahim Abak, elde ettikleri Türkiye birinciliğinin sevindirici olduğunu ifade ettiler.

 

“Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları” nın Türkiye Finali’nde Çanakkale, Rize, Kırşehir, Hatay, Afyon, Elazığ ve Mardin illerinden grup yarışmalarından gelen birinciler arasından Türkiye birincilerinin belirlendiği bu etapta; Genel Kültür, Tarih Sanat Tarihi, Edebiyat, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Konular, Görsel Sanatlar, Müzik, Sayısal Mantık ve Spor Kültürü konularından seçmeli soruları yöneltildi.

 

7 bölge temsilcisi arasından Türkiye birinciliğini kazanan Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,

 

“Öğrencilerimizle grup birinciliği yarışmasındaki başarılarından sonra yaptığım görüşmede, Türkiye finalinde de bize mutluluk yaşatacaklarına inancımın tam olduğunu ifade etmiştim. İtimadımızı haklı çıkardıkları için başarılı gençlerimize teşekkür ederim. Onları kutluyorum.” dedi.

Ünlü jüriler tarafından değerlendirilen Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Türkiye Finalinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi finalisti olarak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik 4. sınıf öğrencilerinden oluşan ekibin başarısı hakkında konuşan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Reşit Yıldız,

“Dört yıldan beri eğitimleriyle yakinen ilgilendiğimiz öğrencilerimizin ortaya koyduğu bu başarı, üniversite ve yüksekokul olarak eğitim emeklerimizin karşılığını göstermesi açısından gurur vericidir.” şeklinde konuştu.

 

Şehirle bütünleşen bir anlayış içinde araştırıcı, bilgiyi üreterek, paylaşarak ve hayata dönüştürerek toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişme sürecine katkıda bulunan bireylerin yetişmesi vizyonundan hareket ettiklerini belirten Ağırakça ise,

 

“Öğrencilerimizin Türkiye çapındaki bu başarısı sadece üniversitemiz için değil Mardin için de gurur vericidir.” ifadelerini kullandı.

 

Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Türkiye Finalinde birincilik plaketini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’dan alan Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokul öğrencilerinin yurt dışı gezisi ile ödüllendirileceği bildirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 
  •  

26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69