Artuklu Üniversitesi Öğrencilerinden Kültür Başarısı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları? kapsamında Mardin il birinciliğini kazanan Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokul öğrencileri Mayıs ayında Ankara?da düzenlenecek Türkiye Finali?

Mardin 29.04.2019 14:07:04 0
Artuklu Üniversitesi Öğrencilerinden Kültür Başarısı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları” kapsamında Mardin il birinciliğini kazanan Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokul öğrencileri Mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı.

 

Gençlerin geleneksel sanata sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla İl Birinciliği, Grup Birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada düzenlenen yarışmaların birinci ve ikinci etabında başarılı olan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik 4. sınıf öğrencilerinden Cebrail İpek, Ali Coşkun ve Halil İbrahim Abak; Güneydoğu Anadolu Bölgesi birincilerinin katıldığı ''Kim Bilir'' sloganıyla Diyarbakır’da düzenlenen bilgi yarışmasında elde ettikleri grup birinciliği başarısının sevindirici olduğunu ifade ettiler.

 

Üniversite kategorisinde yarışmacılara Genel Kültür, Tarih Sanat Tarihi, Edebiyat, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Konular, Görsel Sanatlar, Müzik, Sayısal Mantık ve Spor Kültürü konularından seçmeli soruların yöneltildiği yarışmada Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazanan öğrencileri tebrik edip makamında ağırlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ahmet Ağırakça yarışma hakkında bilgi alarak:

 

“Bu başarı diğer öğrenciler için teşvik ve rol model oluşturması açısından önem arz etmektedir. Türkiye finalinde de bize mutluluk yaşatacağına inandığım öğrencilerimizin eğitiminde emeği geçen ve destekleyen tüm hocalarımızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Önümüzdeki Mayıs ayında Ankara’da düzenlenecek ve ünlü jüriler tarafından değerlendirilecek “Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları” Türkiye Finalinde birinci olan öğrencilerin yurt dışı gezisi ile ödüllendirileceği bildirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00