Artuklu Üniversitesi?nde ?Ebelik-Hemşirelik Haftası? etkinliği

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından ?Hemşirelik ve Ebelik Haftası? kapsamında düzenlenen etkinlikler büyük bir ilgi gördü.

Mardin 9.05.2017 21:06:01 0
Artuklu Üniversitesi?nde ?Ebelik-Hemşirelik Haftası? etkinliği

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından “Hemşirelik ve Ebelik Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikler büyük bir ilgi gördü. 

 

Tiyatro gösterimi, şiir ve müzik dinletisi gibi farklı faaliyetlerin icra edildiği programa Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür konuşmacı olarak katıldı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Feridun Bilgin, Üniversitenin akademik ve idari personelinin yanı sıra ebe ve hemşire adayı öğrencilerinin de büyük bir katılım gösterdiği etkinlikte; multidisipliner bir yaklaşımla sağlık hizmetlerini yerine getiren ebe ve hemşirelerin mesleklerini özveri, sabır, hoşgörü, şefkat ve merhametle harmanlayarak vazgeçilmez bir sevgi ile icra ettiklerini belirterek; bilgi, beceri ve emeğiyle insan sağlığına fedakârca hizmet eden bu sağlık camiasının ebelik ve hemşirelik haftasını kutladı.

 

Ebe ve hemşirelerin toplumun fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan daha sağlıklı bir yapıya kavuşması için fedakâr bir hizmet anlayışıyla ülke gelişmişliğine katkı sağladığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü, İslam tıp tarihine değinerek ilk sahra hastanesini kuran kişinin Rufeyde bint-i Sa'd el-Eslemiyye adlı bir hemşire olduğu bilgisini verdi.

 

Ağırakça, İslam dünyasındaki ilk şifa ve tıp kurucularına dikkat çekip sağlık konusunda tarihten günümüze uzanan tıp ilminin aşamalarından söz ederek Endülüs İslam tıbbının önde gelen tabiplerinden Arîb İbn Sa’d el-Kurtubî’nin pediatri alanında kaleme aldığı ve ceninin anne karnında yaratılması, hamilenin alacağı tedbirler ve doğan bebekle ilgili bilgiler içeren eserinden söz etti.

 

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını icra ettikten sonra ebelik ve hemşirelik görevinin kudsiyetini anlatan Mardin Devlet Hastanesinden Ebe Neslihan Doğan görevin kutsallığı ve öneminden bahsederek, görevini icra ederken yaşadığı anıları dinleyicilerle paylaşması büyük bir ilgiyle karşılandı.

 

Program sonunda Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça tarafından Prof. Dr. Ali Gür’e teşekkür belgesi ve plaket takdim edilerek toplu fotoğraf çekildi.

 

    ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04