ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MODERN KAMPÜSÜNE KAVUŞUYOR!

Mardin Artuklu Üniversitesi?nin gelişme yolunda başlattığı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son dönemde ivme kazanan Kampüs yapılanmasına bölgenin ve Üniversitenin ihtiyaçlarını karşılayacak ?Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu? inşaatı da dahil edild

Mardin 12.02.2015 01:06:07 0
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ MODERN KAMPÜSÜNE KAVUŞUYOR!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin gelişme yolunda başlattığı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son dönemde ivme kazanan Kampüs yapılanmasına bölgenin ve Üniversitenin  ihtiyaçlarını karşılayacak ‘Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’  inşaatı da dahil edildi.

 
Bölge  halkının ve Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin her türlü spor faaliyetlerini yapabilecekleri çevre tanzimi ile birlikte 15 bin 600 m²’lik alana inşaa edilecek ‘Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’ ihalesi 05.02.2015 tarihinde  Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüs Yerleşkesinde yapıldı.

 Yapılanma çaılşmalarının bütün hızıyla devam ettiği Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüs Yerleşkesinde inşasına başlanancak olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu standartlarına uygun 25 metre boyunda, 12.5 metre eninde, 2 metre derinliğinde ve 5 kulvarlı olarak, bölgenin en iyileri arasında yer alıcak.

 Artuklu  Üniversitesi’nin  akademik eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel, estetik anlamda da Mardin’e  katkılarının sürdüğünü belirten Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça; “her kesimin spor yapmasına katkı sunacak  tesisin yapımı için çalışmaları başlattık, bu tesisin üniversiteye farklı bir sosyal aktivite katacağını umuyoruz.” dedi.

 Yakın zamanda  faaliyete geçeceğini de belirten Rektör Ağırakça; “hizmet bayrağını devraldığımız günden itibaren tüm birimlerimiz ile birlikte  büyük bir özveri ve gayretle birçok sorunu kalıcı olarak çözmenin ve Üniversitemize yeni değerler katmanın gayreti içindeyiz. Yapımı devam eden Kampüs Yerleşkesinin eksiklerinin giderilmesi konusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.” dedi.

 Sağlıklı  yaşamaya katkı sağlayacak tesis, bodrum ve zemin katlarla birlikte 3 katlı tasarlanan 5000m²’lik kapalı bina alanı ile 15 bin 600 m²’lik alan üzerinde  inşa edilecek. Tesiste ayrıca; sauna, masaj salonu, fitness salonu, buhar odası, soyunma odaları, kafeterya, 286m² büyüklüğünde salon ebatları ayarlanabilen çok amaçlı seminer odaları ve VIP izleme solonu ile birlikte 500 kişilik seyirci tirübünü de yer alıcak

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN.


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00