ARTUKLU HABER EFSANE BAŞKAN İBRAHİM AYSOY İLE GÖRÜŞTÜ

Artuklu Haber Sorumlu Haber Müdürü İsmail Dinçel,Ankara MAREV Başkanı ve Eski Ulaştırma Bakanlarımızdan İbrahim Aysoy ile Görüştü.

25.03.2017 23:31:51 0
ARTUKLU HABER EFSANE BAŞKAN İBRAHİM AYSOY İLE GÖRÜŞTÜ

Artuklu Haber Sorumlu Haber Müdürü İsmail Dinçel,Ankara MAREV Başkanı  ve Eski Ulaştırma Bakanlarımızdan  İbrahim Aysoy ile Görüştü.

 

MAREV Vakfının Simge isimlerinden biri olan   İbrahim Aysoy, 1931 Mardin Doğumlu, Mardin Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Başkanlığı ve Mardin Ticaret Odası Başkanlığı yapmış Eski Ulaştırma Bakanı ve MAREV'de 26 yıldır başkanlık yapan ve  hala Ankara Şube Başkanı olan İbrahim Aysoy ile vakfın faaliyetleri konusunda   Artuklu Haber sorumlu haber Müdürü İsmail Dinçel ile  yaptığı söyleşide çok önemli açıklamalar yaptı.

 

MAREV Ankara Başkanı İbrahim Aksoy ,İsmail Dinçel ile görüşmesinde şunları söyledi;

''Hepinizin bildiği gibi, vakıflarımız Türk - İslam Medeniyeti’nin en önemli tarihsel mirasıdır. Geçmişten bugüne insanlık medeniyetine bıraktığı eserlerin yanında, vakfetme duygusunu, paylaşma ahlakını da nesiller boyu taşıyarak, sosyal ve toplumsal rolünü hiç bırakmamıştır. Genel anlamda, “paylaşma ahlakı” diyebileceğimiz vakıf medeniyeti, altın devrini Selçuklu ve Osmanlı döneminde yaşamış, devlet iradesinin bir sosyal ve insani eli gibi hizmet yürüterek, yüzyıllar boyunca, insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma yoluyla, karşılıklı sevgi bağlarının kurulmasına çalışmıştır.

               Çünkü, yardımlaşma ve dayanışma, bir medeniyetin en belirgin özelliğidir.

               Medeniyette ilerlemiş ülkelerin hemen hepsinde sosyal yardım ve dayanışma önemli bir yer işgal eder. İnsana insanca bakmak, sahip olduğu mal ve servetten başkalarını da faydalandırmak gibi yüce duygulardan tezahür eden sosyal yardım ve dayanışmanın tümüyle, en geniş şekliyle uygulandığı yer, vakıf alanıdır.

               Böylesine önemli hizmetler ifa etmiş ve etmekte olan vakıflar, zaman zaman, sadece yoksulları koruyan, fakir ve muhtaçlara yardım eden müesseseler olarak algılanmıştır. Hâlbuki vakıfların hizmet alanı bütün toplumu kucaklayacak ölçüdedir.

               Vakıf müesseseleri bir yandan sosyal ve ekonomik yardımlaşmayla fakirliği, onun doğurduğu sosyal sıkıntıyı asgariye indirmeye gayret ederken, bir yandanda sanat ve kültür değerlerinin gelişmesi ve korunmasından, yurdun imar ve inşasına birçok hizmete öncülük etmiştir.

               Bu nedenle büyüyen ekibimizle beraber hedeflerimizi daha geniş alanlara yaymak niyetindeyiz. Planlarımızı, projelerimizi gerçekçi ve yapılabilir temeller üzerine inşaa edip, ayaklarımızı yere sağlam basarak ilerleme kaydetmeye and içtik.Vakfımız yapmak istediklerimizin bir başlangıcıdır. Bizim yapmak istediklerimiz aslında bugün ülkedimizde birçok vatandaşımızın hayallerinden öteye gitmeyen ve sadece muhabbetlerinde kalan sözlerdir.

               Biz uzun bir yola çıktık. Bu yolda bizimle beraber yürümek isteyen herkese de kalbimizin kapıları açıktır.

               MAREV Vakfı olarak sizleri tekrardan selamlıyor, hayatınızdan mutlu günler, gönlünüzden merhamet eksik olmamasını diliyorum.''Dedi..

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:İSMAİL DİNÇEL


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56