ARTUKLU HABER AB BAKANLIĞI MEDYA ÇALIŞTAYINDA

Sivil Toplum Diyaloğu Programı, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir pl

5.05.2016 11:08:36 0
ARTUKLU HABER  AB BAKANLIĞI MEDYA ÇALIŞTAYINDA

Sivil Toplum Diyaloğu Programı, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirilen Programa Artuklu Haber olarak bir kez daha katıldık.

AB Konularında Etkin İletişim için Diyalog Çalıştayı 2-3 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara’da Bilkent Otel'de gerçekleştirildi.

Artuklu Haber olarak 4.kez katılım sağladığımız Çalıştay'da Artuklu Haber Genel Yayın Uönetmeni Abdullah Ortaç,Sorumlu Haber Müdürü İsmail Dinçel ve Ankara Temsilcisi Bedirhan Dinçel katıldı.

Çalıştayda, AB üyelik sürecinde hayata geçirilen reformların günlük hayatımıza etkisi konusunda kamuoyunu bilgilendirmede kilit görevler üstlenen medya, STK ve kamu temsilcileri bir araya geldi.

Bu çalıştaya uzanan yolculuk 2014 yılının Ekim ayında düzenlenen Yol Haritası Çalıştayı ile başladı. AB üyeliği ve değerlerinin topluma daha iyi aktarılması için bu üç sektörün nasıl daha etkili bir iletişim kurabileceklerinin tartışıldığı bu çalıştayda Diyalog Seminerlerinin çatısı oluşturuldu.

2015 yılı içerisinde Antalya, İstanbul, Gaziantep, Samsun, Eskişehir ve İzmir’de 6 Diyalog Semineri düzenlendi. Seminer kapsamında gerçekletirilen  Anlamak, Anlatmak, Anlaşmak paneline 600’ün üzerinde, çalıştaylara da  200’ü aşkın sektör temsilcisi katıldı. Önümüzdeki günlerde bu çalıştayların önemli bir çıktısı olan bir rehber kitap yayınlanacağı bildirildi.

Seminerlerin tamamlanmasını takiben, katılımcılar arasından seçilen temsilciler Brüksel’e düzenlenen bir çalışma ziyaretiyle AB mekanizmalarını ve değerlerini yerinde gözlemleme ve tanıma fırsatı yakalayorlar.

Katılımcılar,Çalıştayın ilk gününde, uzmanlar sektörler arası diyaloğun AB konularındaki iletişimi nasıl güçlendirdiği AB’den ve Türkiye’den örnekler ve kendi sektörel deneyimleri yoluyla aktaracaklar. Çalıştayın ikinci gününde ise Türkiye’nin 6 ilinde düzenlen Diyalog Seminerleri değerlendirilecek ve katılımcılar AB ile ilgili konularda etkin iletişimin iyi uygulama örneklerini değerlendirme fırsatı buldular.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82