Artuklu`da Sosyal Yaşam Evi?nin açılışı yapıldı

Artuklu Belediyesi, ?Her Mahalleye Sosyal Yaşam Evi? projesi bir bir hayata geçiyor. Belediyenin Buğdaylı Mahallesi?nde yapımını tamamladığı Sosyal Yaşam Evi?nin açılışını gerçekleştirdi.

Mardin 30.03.2015 10:44:24 0
Artuklu`da  Sosyal Yaşam Evi?nin açılışı yapıldı

Artuklu Belediyesi, “Her Mahalleye Sosyal Yaşam Evi” projesi bir bir hayata geçiyor. Belediyenin Buğdaylı Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Sosyal Yaşam Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Artuklu Belediyesi’nin “Her Mahalleye Sosyal Yaşam Evi” projesi kapsamında Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Buğdaylı (Bixeydîkê) Mahallesi’nde 18 Ekim 2004 tarihinde Sosyal Yaşam Evi’nin temeli atılmıştı. Temel atma töreninden sonra hummalı bir çalışma Yaşam Evi’nin inşası tamamlandı. Mahalledeki yurttaşların belirlediği 300 metrekare alanda yapılan Yaşam Evi’nin içerisinde, kütüphane odası, eğitim destek amaçlı 2 adet sınıf şeklinde oda, salon, kadın ve erkekler için ayrı ayrı odalar, nişan ve düğünler için yapılan özel iki bölüm, otopark, bahçe ve bir mutfağın yanı sıra 4 adet lavabo olarak tasarlanan alanlara yer verildi. Artuklu Belediyesi tarafından dış cephesi Mardin taşı ile kaplaması ile yapılan ve iç döşemesi de tamamlanan Yaşam Evi’nin ön cephesi, kilitli parke taşı döşendi. Yaşam Evi’nin tamamlanmasından sonra yapılan bir tören ile halkın hizmetine açıldı.

Yaşam Evi’nin açılışına DBP ve HDP Mardin il ve ilçe örgütleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu Belediyesi Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan, Artuklu Belediyesi meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Yaşam Evi’nin açılışını belediye eş başkanları tarafından yapılarak, açılış kurdelesi alkışlar eşliğinde kesildi.

Açılışta konuşma yapan Türk, Mardin halkına hizmet etmek için yola çıktıklarını ve hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ederek, bugün de halka hizmet noktasında yapılan Yaşam Evi’nin açılışına katıldıklarını dile getirdi. Amaçlarının hizmet olduğunun altını çizen Türk, önümüzdeki günlerde halka hizmeti arttıracaklarını da sözlerine ekledi.

‘Halkımızın geleceği için çalışmalıyız’

Siyasi mesajlarda veren Türk, Kürt halkının kendi kimlikleri için Kobanê ve Şengal’de büyük bedel ve büyük mücadele verdiğini söyledi. Türk, Kürt halkının bu sürece büyük bir inançla bakması gerektiğini de ifade ederek, 7 Haziran seçiminde yüzde 10 barajını her şekilde aşacaklarına inandıklarını vurguladı. Türk, şöyle devam etti: “Bizler barajı aşacağımıza inanıyoruz. Barajı aştığımız takdir de bu topraklara kardeşlikte, eşitlikte gelecektir. Ama eğer aşamazsan emin olun ki birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalırız. Bunun içinde herkes kendini sorumlu görmeli ve bu şekilde gece gündüz çalışmalıdır. Amacımız parlamentoya girmek veya belediye başkanı olmak değildir. Amacımız önderliğimize ve verilen bedellere layık olmaktır. Bizler sadece hizmet için değil, aynı zaman da halkımızın geleceği içinde çalışmalıyız.”

Konuşmanın ardından Artuklu Belediyesi Eş başkanları Irmak ve Bozan, Yaşam Evi’nin tanıtımını yaptı. Büyük bir ilgi özveriyle yapılan Yaşam Evi, halkın hizmetini sunuldu. Öte yandan, “Her Mahalleye Sosyal Yaşam Evi” projesinin ilk ayağı yaşama geçmiş oldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04