ARTUKLU BELEDİYESİNDEN MEME KANSERİ SEMİNERİ

Artuklu Belediyesi ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği ortaklığında meme kanseri hakkında kadınlara yönelik seminerler veriliyor

26.11.2015 17:34:45 0
ARTUKLU BELEDİYESİNDEN  MEME KANSERİ SEMİNERİ

Artuklu Belediyesi ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği ortaklığında meme kanseri hakkında kadınlara yönelik seminerler veriliyor.

Artuklu Belediyesi ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği işbirliğinde, kadınlara yönelik meme kanseri taraması seminerleri veriliyor. “Kanseri birlikte göğüslüyoruz” şiarıyla 23 Kasım tarihinden beri Artuklu ilçesinin kırsal mahallelerinde başlatılan kanser taraması seminerleri sürüyor. İlçede gerçekleştirilen seminerlerde Doç. Dr. Ece Dilege, Dr. Deniz Öner, Kanser Savaşçıları Derneği Başkanı Aslı Ortakmaç ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Uluslar arası İlişkiler Koordinasyonu Seda Kansu gözetiminde eğitimler veriliyor. Seminerlerde, kadınlarda en fazla görülen kanser türü olan meme kanserinin zamanında teşhis ve tedaviyle önüne geçilebilecek hastalıklar olduğu anlatıldı.

Önemli bir halk sağlığı sorunu olup, kadınlarda en sık rastlanan kanser olan meme kanseri hakkında farkındalık yaratılması için başlatılan seminer çalışmaları kapsamında bugün Artuklu Belediyesi’nin Evlendirme Dairesi Salonu’nda kadınlara seminer verildi. Birçok kadının katıldığı seminerde konuşan Meme Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ece Dilege, meme kanserinin kadınlarda görülen kanser olduğunu ifade ederek, dünyada her toplumdan görülen bir kanser türü olduğunu dile getirdi. Dilege, her 8 kadından birinde yaşam boyunca meme kanseri riski taşıdığını aktararak, meme kanserinin tedavi edilebilir olduğunu söyledi. Dilege, meme kanseri hakkında risk faktörlerinden ve nasıl tedavi edilmesi konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Seminerler ilçenin birçok kırsal mahallesinde 28 Kasım’a devam edecek. Seminer boyunca meme kanseri ile ilgili hazırlanan broşürler de kadınlara veriliyor.

 

Artuklu Haber Ajansı-Mardin

 

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00