ARTUKLU BELEDİYESİNDEN ``CUMHURİYET MEYDANI YENİLEME ``PROJESİ

Mardin`in en cazip merkezlerinden biri olan ve Yıllarca Resmi törenlerin gerçekleştirildiği Şehir meydanı köhnemiş görüntüsünden kurtalarılarak Modern bir Görünüme kavuşturulacak.

24.05.2016 12:52:21 0
ARTUKLU BELEDİYESİNDEN ``CUMHURİYET MEYDANI YENİLEME ``PROJESİ

Mardin'in en cazip merkezlerinden biri olan ve Yıllarca Resmi törenlerin gerçekleştirildiği Şehir meydanı köhnemiş görüntüsünden kurtalarılarak Modern bir Görünüme kavuşturulacak.Konuya ilişkin olarak Artukllu Haber!e Özel açıklama yapan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Emin Irrmak  projeye ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Başkan Irmak Mardin Cumhuriyet Meydanını yeniden düzenleyeceklerini belirterek,,İstanbul Taksim Meydanına mantığında yeni bir şehir Meydanı yapacaklarını açıkladı.

Başkan Irmak şunları söyledi: ’Büyük bir Cumhuriyet Meydanı Projemiz var. Mardin’e büyük bir Cumhuriyet meydanı kazandıracağız. Cumhuriyet Meydanını yıkıp Tamamen Modern bir şehir meydanı yaratacağız. Atatürk heykelini buradan kaldıracağız. Meydanı yeniledikten sonra buraya yakışır Bir Atatürk büstü yaptırıp. En uygun yere daha muhteşem duracak bir şekilde dizayn edeceğiz.

Cumhuriyet meydanını tamamen temizleyeceğiz. Burası şehir merkezidir. Buraya yakışan yeni bir Atatürk büstü yaptırıp yeniden koyacağız.

Daha kullanışlı, daha gösterişli bir alan haline getireceğiz. Taksim mantığında burada 1000-1500 araçlık bir otopark inşa ediliyor zaten.Bütün bu cadde yeniden dizayn edilecek.Cadde ile Meydan aynı seviyede tutulacak. Cumhuriyet Meydanı Mardin’e yakışır bir hale getirilecek.

Eski Belediye Pasajını tamamen yıkacağız. Eski Melek Sinemasını da yeniden işler hale getirip, Engelli vatandaşlarımızın ve Mardinli Bayanlara yeniden ve ücretsiz olarak hizmet vermesini sağlayacağız’’Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

RÖPORTAJ:İSMAİL DİNÇEL

KAMERA:BEDİRHAN DİNÇEL

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04