Tarih: 15.06.2016 11:53

ARTUKLU BELEDİYESİ TARİHİ SOKAKLARI KESME TAŞ İLE DÖŞEYECEK

Facebook Twitter Linked-in

Binlerce yıllık geçmişi olan Mardin’i betonarme sokaklardan kurtaracak olan Artuklu Belediyesi, tarihi yapıların caddelerine 15 bin metrekare Mardin kesme taşı döşeyecek. 

Geçmişte birçok uygarlığa beşiklik etmiş olan Mardin’in tarihi silüetine dokunulmadan yeni bir çalışma başlatacak olan Artuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, tarihi evlerin caddeleri ve sokakları Mardin kesme taşıyla döşeyecek. Kentin silüetini de bozan betonarme merdivenlerin yerine Mardin kesme taşlarını döşeme kararı alan belediye, çalışma yapacağı sokaklardaki merdivenler için 15 bin metrekare kesme taşı döşeyecek. 1970 yılında SİT alanı ilan edilen Mardin’de, tarihi ev, cami, kilise, medrese, çarşı ve hanların geçtiği tüm betonarme merdivenlerini kapsayacak alanda tarihi yapılara uygun olarak yapılacak olan Mardin kesme taşı döşemesinin ihalesini tamamlayan belediye, Mardin’in yeni yüzü için kolları sıvadı.  

Medrese, Gül ve Savurkapı mahallelerindeki tüm betonarme merdivenleri kapsayacak çalışma için TEDAŞ VE Türk Telekom’un elektrik aksamını yer altına almasıyla çalışmalara başlayacak olan belediye ekipleri, hem kenti betonarmeden kurtaracak hem de halkın ulaşımda yaşadığı aksaklıkları giderecek. 

Çalışma yapılacak olan mahallelerde incelemelerde bulunan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, mahalle muhtarlarıyla birlikte Mardin kesme taşının döşeneceği merdivenleri yerinde tespit etti. Belediyenin birim müdürlerinden de bilgi alan Eş Başkan Bozan, 15 bin metrekarelik betonarme merdivenlere Mardin kesme taşı döşeyeceklerini belirterek, Mardin’in yeni yüzü için çalışmaları bir an önce başlatacaklarını ifade etti. Eş Başkan Bozan, belediye olarak tarihi kentlerine sahip çıkacaklarını ve kentlerini betondan kurtaracaklarını da sözlerine ekleyerek, kenti betonarme yapılardan arındırmaya çalıştıklarını söyledi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —