ARTUKLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN ``YALAN HABER``AÇIKLAMASI

12.11.2019 tarihinde ? www.mezopotamyaajansi.com ? adlı siteden yapılan ?Artukluda yeni imar ve revizyon planı: AKP?liler ?kayyumla? tehdit edildi? başlıklı Habere ilişkin Artuklu Belediyesinden yazılı basın açıklaması yapıldı.

Mardin 13.11.2019 14:28:38 0
ARTUKLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN ``YALAN HABER``AÇIKLAMASI

12.11.2019 tarihinde ‘ www.mezopotamyaajansi.com ‘ adlı siteden yapılan “Artukluda yeni imar ve revizyon planı: AKP’liler ‘kayyumla’ tehdit edildi”  başlıklı Habere ilişkin Artuklu Belediyesinden yazılı basın açıklaması yapıldı.

 

Artuklu Belediyesinden yapılan basın açıklamasına şu ifadelere yer verildi;

 

12.11.2019 tarihinde ‘ www.mezopotamyaajansi.com ‘ adlı siteden yapılan “Artukluda yeni imar ve revizyon planı: AKP’liler ‘kayyumla’ tehdit edildi”  başlıklı paylaşımda Belediye Başkanımız Abdülkadir Tutaşı hakkında yapılan haber gerçek dışıdır. Bu nedenle aşağıdaki açıklamanın yapılması hasıl olmuştur: 
“Kamuoyu açıkça bilmelidir ki; Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, siyasi hayatı boyunca memleket aşkıyla hareket etmiş ve 3 dönem belediye başkanlığı görevine layık görülmüştür. Görev yaptığı süre boyunca hakkında idari ve cezai tek bir soruşturma dahi olmamıştır. Başkanlık görevi ifa ettiği süre boyunca da kimsenin baskı ve etkisi altında kalmadan kanunlar çerçevesinde çok sevdiği memleketine hizmetlerde bulunmuştur. 


Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı’nın kişiliği, siyasi kimliği ve aile yapısı incelendiğinde baskı tehdit ve hile ile iş ve işlemler yaptırmaya çalışmanın pek mümkün olmadığı anlaşılacaktır. 


22.10.2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tarafımıza gönderilen yazıda ‘İmar planına esas jeolojik ve jeolojik etüt raporları ile ilgili eksiklikler olduğu ve raporların yeniden düzenlenerek bakanlığa gönderilmesi istenildiğinden’ denilmiştir. Söz konusu yetkinin Başkan Tutaşı’na devir amacı; mevcut imar hatalarının düzeltilmesi için yapılacak jeolojik etüt raporlarının maliyetinin  yüksek meblağlı  olmasından dolayıdır. Yüksek maliyetli olan bu araştırmaların belediye bütçesinden yapılmasının mümkün olmadığı dolayısıyla, Başkan Tutaşı’na belediye dışında maddi kaynak arama amacı ile bu yetki devredilmiştir.
Kaldı ki bu yetki devri Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı  için bir fayda sağlamayacak olup aksine sorumluluk yükleyen bir yetki devridir. İmar ve revizyon planında değişiklik yapma yetkisi halen belediye meclisindedir. Dolayısıyla belli bir amaç için  verilmiş olan yetki çarpıtılarak yalan yanlış habere konu edilmiştir.


Gerçek dışı paylaşımlar ve yalan yanlış haber yapan haber sitelerinin halkı doğru bilgilendirmek gibi bir gayesi olmadığı aşikardır. Gerçek olmayan haberi yayınlayıp mevcut iktidara, demokratik bir seçimle şeçilen meclis üyelerine Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı’na yönelik olumsuz algı oluşturduğu açıktır. Halkımızın gerçekleri bilmesi ve ilk ağızdan duyması adına bu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. 


Kamuoyuna saygı ile duyurulur”denildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07