MERSİN BAROSU'NDAN ŞEHİTLER TEPKİSİ

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, yaptığı yazılı açıklama ile Hakkari`nin Yüksekova İlçesi`nde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı ile 3 güvenlik görevlisinin şehit edilmesini kınadı.

27.10.2014 23:39:22 0
                                MERSİN BAROSU

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, yaptığı yazılı açıklama ile Hakkari`nin Yüksekova İlçesi`nde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı ile 3 güvenlik görevlisinin şehit edilmesini kınadı.

 

“Şu güzel ülkemizde gündem hiç durulmayacak mı, üç beş gün de olsa insanlar bir rahat yüzü görmeyecekler mi?” diyen Antmen, Yüksekova’da sokak ortasında şehit edilen 3 fidanı elem ve rahmetle anarak ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diledi. “Faillerin bir an önce bulunmasını diliyoruz” diyen Başkan Antmen, “Türkiye’nin en önemli sorunu demokrasi ve insan hakları mücadelesidir.Türkiye`nin demokratikleşme standartlarının her geçen gün artırılması gerekmektedir. Özgürlüklerin ve hakların kısıtlı, adalet duyusunun nerdeyse yok olduğu ortam yerine tam demokrasi gerekmektedir. Ülkemizin üzerindeki kara bulutlar kalkıncaya kadar, adalet yaygınlaşıp insanlar kula kul olmaktan kurtuluncaya kadar herkesin elinden gelen gayreti  göstermesi bir insanlık görevidir.

 

ŞİDDET VE HUKUK DIŞI UYGULAMAYI KABUL ETMİYORUZ”

 

Kıyaslamak anlamında değil ama gündem de olması anlamında olmak üzere; İstanbul’da Validebağ Korusu’na yapılanlar ve orada meslektaşımız Can Atalay’a reva görülenleri de esefle karşılıyoruz.

Üsküdar İlçesi, Validebağ Korusu 1.derecede kentsel ve doğal sit alanı olup; Belediye tarafından plan değişikliği  ile  yeşil alandan çıkarılıp yapılaşmaya açılmasına karşı açılan  5 ayrı dava olmasına ve İstanbul 7.İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu karara uymayarak polis gözetiminde alanda ağaç katliamı yapmış ve inşaata başlamıştır.

Mahkeme kararına uyulmamasına  ve doğanın katliamına  yurttaşların gösterdiği haklı ve demokratik tepkiye karşı polis şiddet uygulamış ve içlerinde  Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi İstanbul Barosu’na kayıtlı Av. Can Atalay’ın da bulunduğu,gazeteci,siyasetçi doğa savunucuları olan 5 kişiyi haklarında gözaltı kararı olmadan keyfi bir biçimde,zor kullanarak  ve darp ederek alıkoymuş, hakaret etmiş ve   kafalarına sıkmakla tehdit etmiştir. Bu şiddet ve hukuk dışı uygulamayı kabul etmiyoruz. Kendisi de bir avukat olan Üsküdar Belediye Başkanı herkesin gözü önünde kendi ekipleri tarafından ağaçların kepçelerle sökülmesine rağmen canlı yayında  ağaçları göstericilerin kırdığını ve zarar verdiğini söyleyebilmekte  ve tepki gösterenlerin doğayı savunanların ‘camii’ yapımına karşı olduklarını söyleyerek olayı manipüle etmektedir.

Kişi hak ve özgürlüklerini sağlamak ve korumakla, mahkeme kararlarını yerine getirmekle ve suç işlenmesini engellemekle sorumlu devlet erkinin bunu yapmayarak; bunu yapmaya çalışanlara şiddet uygulaması kabul edilemez bir durum olup, bu tutum bizleri gelecek günler adına tedirgin etmektedir.

Av. Can Atalay’a yapılan bu polis saldırısını tüm avukatlara ve avukatlık mesleğine yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyor ve buna sessiz kalmayacağımızı, konunun takipçisi olacağımızı  açıklıyor ve bu suçu işleyen  polisler hakkında adli ve idari işlemlerin derhal yapılması için yetkililer göreve çağırıyoruz. Mersin Barosu her zaman olduğu gibi bu gün de yarın da hakların ve özgürlüklerin savunucusu olmaya devam edecektir” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


Anahtar Kelimeler:
27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04