``KADİM DOSTUM``2.BÖLÜMÜ DE EKRANLARA KİTLEDİ

Mardin 9.09.2014 09:41:57 0
``KADİM DOSTUM``2.BÖLÜMÜ  DE EKRANLARA KİTLEDİ

Fox tv ekranlarında yayınlanan "Kadim dostum Dizisi" ekranların yeni fenomen dizisi olmaya devam ediyor. Mahsun Kırmızıgül`ün yazıp yönettiği dizi Benim için üzülme dizisinden sonra televiyona yepyeni bir soluk getireen dizinin dün yayılanan 2.Bölümü de seyircileri adeta ekran başına kitledi.

Çekimlerinin mardin ve çevresinde yapıldığı dizi, güneydoğuyu anlatan ve güneydoğu şivesiyle bezenerek izleyicilerle buluşuyor. 

Mardinin yöresel telkari ustaları ve ailelerin de olaylara girmesi ile birlikte evlere şenlik bir Mardin dizisi ekranlara gelmeye devam ediyor.Tecrübeli ve tanınmış isimleri bir araya getiren dizinin bu sezon gülme ihtiyacımızı karşılaması bekleniyor.

Kadim Dostum Dizisi Oyuncuları

Güçlü oyuncuları bir araya getiren "Kadim Dostum Dizisi Oyuncuları", karakterleri ve oyuncuların isimleri şöyle ;

Kadim Dostum Bayram Kadim - Arif Erkin

Kadim Dostum Bayram Kadim - Arif Erkin

 70 yaşında, kalan son iki telkari ustasından biri. Kadim ailesinin atasıdır.İnatçı, kavgacı, eski kafalı, gelenekçi, mesleğini hayattaki herşeyden önde gören, aksi ama sevimli bir ihtiyardır. Çabuk hiddetlenip, bağırıp çağırsa da altın gibi bir kalbi vardır

Kadim Dostum Dizisi Recep - Erol Aksoy

Kadim Dostum Dizisi Recep Dostum - Erol Aksoy


70 yaşındadır. Kalan son iki Telkari ustasından diğeri ve daha uyanık olanıdır. Çocukluklarından beri didişip, rekabet ettiği Bayram Kadim’i hemen her konuda uyanıklığıyla alt edip geride bırakmanın kibirini taşır. Hikmet dostum’un dedesi, Dostum ailesinin başıdır

Kadim Dostum Dizisi Hamdi - Tarık Pabuçcuoğlu

Kadim Dostum Dizisi Hamdi Kadim - Tarık Pabuçcuoğlu

 45 yaşlarında, Bayram Kadim’in büyük oğlu, Ferzan Kadim’in de babasıdır. Babası tarafından her yaptığı, ettiği eleştirilip kızılan mutsuz bir evlattır. Bunun nedeni babasının mesleğini devralmayarak Leblebicilik mesleğini tercih etmesidir. Bayram Kadim onu asla affetmemiştir. Disiplinli ve sert görünümü altında babasından oldukça korkan bir yapısı vardır. Abartılı ciddiyeti onu komik hallere sokar. Sürekli kolundaki tansiyon aletiyle tansiyonunu ölçtüren bir tansiyon hastasıdır. Bu marazı biraz da psikolojiktir. Define merak vardır. O da Recep Dostum ’un oğlu Refet ile sürekli bir çekişme halindedir.

Kadim Dostum Dizisi Recep Dostum - Erol Aksoy

Kadim Dostum Mümtaz Kilerci - İlker Aksum


 Mara’nın biraz geç kucağına alabildiği tek çocuğudur. Babadan kalma otel, han, dükkanların idaresine bakar. Recep ve Bayram’ı düşman olarak görür. Babası oldum olası karısını onlardan kıskanmıştır. Ölmeden önce onları perişan etmesi için söz vermiştir Mümtaz babasına. Bu nedenle onları alt etmek için yapmayacağı şey yoktur. Şeker’e ise yıllardır aşıktır. Ona kavuşma hayali evlenip çoluk çocuğa karışmasına bile engel olmuştur.

Kadim Dostum Hikmet - Murat Eken

Kadim Dostum Hikmet - Murat Eken

 O da dedesinin telkari mesleğini sürdüren bir genç adamdır. Kaynak http://www.trafikcocuk.com/2014/09/kadim-dostum-dizisi-oyunculari.html Hikayemizin diğer jönüdür. Ferzan Kadim ile çocukluğundan beri, ailelerinden gizli bir şekilde çok yakın dostturlar. Yedikleri içtikleri ayrı gitmez. Dedelerinin, babalarının, annelerinin ve kardeşlerinin bütün çekişmelerinde Ferzan ile birlikte, ortaya çıkan sorunları çözmek için çırpınıp dururlar. O da zamanında üniversite sınavında Hukuk Fakültesini kazanmış ama dedesini yalnız bırakıp gidememiştir. Mardin’in sevilen delikanlılarındandır

Kadim Dostum Celal - Metin Yıldız

Kadim Dostum Celal - Metin Yıldız

 35 yaşlarında. Mümtaz’ın yancısı, sağ koludur. Kadim ve Dostum ailelerinin ikisiyle de uzaktan akraba olduğunu iddia etse de bundan kimse emin değildir. Meral ile Aysel’I aynı anda idare eder. Geçimini, belediye adına çöp toplama işinde çalıştırdığı eşeklerinden elde eder. Fakat ulaşım için eşeklerini değil, çok sevdiği “ginger”ını tercih eder.

Kadim Dostum Dizisi Nurten - Nilgün Karababa

Kadim Dostum Dizisi Nurten - Nilgün Karababa

 45 yaşlarında, Ferzan’ın annesi, Hamdi’nin karısı ve diğer çocuklarının anasıdır. Saf, alıngan, tertemiz bir yüreğe sahip, çocukları için canını bile gözünü kırpmadan verecek komik bir Mardin kadınıdır. Ailesi her şeyidir.

Kadim Dostum Hanna Gottenberg - Damla Aslanalp

Kadim Dostum Hanna Gottenberg - Damla Aslanalp


 Yıllar sonra gerçek babasının bir Türk olduğunu öğrenen genç ve güzel bir Alman kızıdır. Ülkesindeki en başarılı ve yetenekli ahçılardan biridir. Türk mahallesinde büyüdüğü için Türkçe bilmektedir. En yakın arkadaşı, kardeş gibi gördüğü aslen İzmir’li olan Deniz Türkmen’dir. Yıllar sonra varlığını öğrendiği babasının köklerini daha iyi tanımak için gözünü karartıp Mardin’e gizli bir kimlikle gelir. Hikayemizin iki esas kızının birincisidir. 

 Kadim  Dostum Ferzan - Eren Hacısalioğlu 

 Kadim  Dostum Ferzan - Eren Hacısalioğlu

 Dede mesleği telkariciliği seçmiş, Mardin’in en sevilen delikanlılarından biridir. Hikayemizin birinci jönüdür. Diğer jönümüz Hikmet Dostum ile çocukluktan beri can ciğer arkadaş olmalarına rağmen, ailelerinin arasındaki ezeli rekabet ve çekişme nedeniyle; ailelerden herhangi biri yanlarındayken onlar da numaradan didişip dururlar. Üniversitede Mimarlık okuma hakkını kazanmasına rağmen, dedesini, ailesini ve Mardin’i bırakıp gitmeye gönlü razı olmadığı için memleketinde kalmıştır.    

Kadim Dostum Aysel - Dilara Çelebi      

Kadim Dostum Aysel - Dilara Çelebi

 Recep’in en büyük torunu. Refet ve Süheyla’nın kızı. Hikmet, Şermin ve Kaan’ın ablaları. Celal’in onu, Meral ile aynı anda idare ettiğinden bihaber sevgilisi. Ev kızı.

Bu kadar tecrübeli oyuncu bir araya gelince de  ortaya süper bir dizi çıkmış. 

Kadim Dostum Dizisi Konusu

Doğunun en güzel şehirlerinden Mardin`den sıcak bir aile dizisi geliyor ekranlara. Masalsı şehrin efsane telkari ustası Sami Ustanın çırakları Recep ve bayramın çocukluktan bu yana süregelen çekişmeleri usta olduktan sonrada devam etmektedir. Kadim dostumda olayların akışı içersine ailelerde girincesi evlere şenlik bir komedi çıkıyor ortaya.

Dizide birbirlerine oynadıkları oyunları kurnazlık olarak gören kahramanlarımız aslında, saf anabolu insanının ruhunu kalp şeklinde bir telkari eseri gibi örerken bir yandan da izleyenleri kahkahaya boğacak.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN.


Anahtar Kelimeler:
27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04