Arnavutköy?de Miniklere ?Temel Afet Bilinci Eğimi? Verildi

Arnavutköy Belediyesi tarafından, Kültür ve Medeniyet Derneği yaz Kur?an kursu öğrencilerine ?Temel Afet Bilinci? ve ?Sivil Savunma? eğitimi verildi.

Belediye Haberleri 26.07.2019 09:23:37 0
Arnavutköy?de Miniklere ?Temel Afet Bilinci Eğimi? Verildi

Arnavutköy Belediyesi tarafından, Kültür ve Medeniyet Derneği yaz Kur’an kursu öğrencilerine ‘Temel Afet Bilinci’ ve ‘Sivil Savunma’ eğitimi verildi.   


Arnavutköy Belediyesi, Kültür ve Medeniyet Derneği yaz Kur’an kursu öğrencilerine; afet konusunda farkındalık oluşturmak, bilgi ve becerilerini geliştirmek, yardımlaşma, takımdaşlık ve beraber çalışma kültürünü aşılamak için ‘Temel Afet Bilinci’ ve ‘Sivil Savunma’ eğitimi verildi. Gerçekleştirilen programda; deprem, yangın güvenliği, ilk 72 saat, afet yönetimi, arama kurtarma malzemeleri tanıtımı, ipler, düğümler, sedye bağlama, tahliye ve yaralı taşıma usulleri konularında uygulamalı eğitim verildi. 45 öğrenciye verilen eğitim, 3 gün sürdü. “Eğitimlerini daha eğlenceli hale getirdik” Çocuklara yönelik eğitici ve eğlenceli aktivite sunduklarını belirten Arnavutköy Belediyesi Arama Kurtarma Birim Yöneticisi Deniz Gök: “Yaz tatili boyunca boşta kalan çocuklara yönelik çeşitli kurslar ve eğitimler düzenleniyor. Biz de Kültür ve Medeniyet Derneği’nin yaz Kur’an kursundaki çocukları 3 gün belediyemizde misafir ettik. Onlara Temel Afet Bilinci ve Sivil Savunma eğitimi verdik. Çocukları rutin eğitimlerinin dışında bir aktivite sunarak eğitimlerini daha eğlenceli hale getirdik.” şeklinde konuştu.

 


7. sınıf öğrencisi Ömer Kaya ise eğitimden memnun olduğunu söyleyerek: “Doğal afet durumunda kendimizi ve çevremizdekileri koruyabilmek için bu eğitimi öğrendik. Sekizli düğüm yapmayı öğrendik. Camadan düğümü öğrendik. İple yukarı çıktık. İlk yardımı öğrettiler” diye konuştu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22