ARINÇ ,RESMEN ÖZÜR DİLEDİ

Gündem 4.06.2013 13:08:10 0
ARINÇ ,RESMEN ÖZÜR DİLEDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,Bugün saat 12.00`de Bir Basın toplantısı düzenleyerek,Basın mensuplarına  açıklamalarıda bulundu.

Basın mensuplarının Hükümetin göstericilerden özür dileyip dilemeyeceği sorusu üzerine , Arınç şunları söyledi:
"O ilk olayda, çevre duyarlılığıyla hareket edenlere karşı yapılan aşırı şiddet gösterisi yanlıştır, haksızdır. O yurttaşlarımdan özür diliyorum. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ama sokaklarda tahribat yapanlar, sokaklarda insanların özgürlüklerine engel olmaya çalışanlara bir özür borcumuz olduğunu düşünmüyorum"cevabını verdi.

Başbakan Vekili Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanlığının, Irak sınırından taciz ateşi açılmasıyla ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine, çözüm sürecinin sağlıkla yürüdüğünü, ancak Genelkurmay Başkanlığının görevi gereği zaman zaman bu tür açıklamalar yapabileceğini belirterek, "Yani çözüm süreci başladı diye Türkiye`de kurumlar işlerini tatil etmiş durumda değil. Sürecin başarılı şekilde devam etmesi en azından 5-6 aydır Türkiye`de terör eylemlerinin olmaması, silahların bırakılması ve ülke dışına çıkılması bunlar Türkiye`de herkesin beklediği, özlediği bir noktaydı. Ama şüphesiz silahlı eylem yapmak isteyen gruplar, giriş çıkışlar ya da Türkiye`ye zarar verebilecek bir takım hazırlıklar olursa sadece Genelkurmay Başkanlığımız değil bütün kolluk güçlerimiz de kendi görevlerinin bilincindedir`` dedi.

"Dış basında fevkalade dezenformasyon var. İsimlerini zikretmeye gerek yok, siz de onları biliyorsunuz. Türk basının gösterdiği duyarlılığı, maalesef dışarıda bir takım uluslararası televizyon ve kanallar aynı şekilde göstermediler. Bu Türkiye`ye karşı bence hasmane bir tutumdur. Ancak basın özgür. Bu konuda yazacaklarını, çizeceklerini bizim tayin etmemiz veya bizim belli çerçevede bunu oturtmamız mümkün değil" 

POLİSLERİN MÜDAHALESİ
Polisler, ağır bir görev yapıyorlar. Bu görevlerini ifa ederken `olağan dışı hatta orantısız güç kullanmak` diyoruz. Aşırı şiddet de kullanabiliyorlar. Ancak şu karara vardık. Bu karar, eylemlerin o tasvip etmediğimiz noktasından sonra, şu şekilde cereyan ediyor. Pasif durumdalar yani karşı taraftan birşey gelmedikçe oldukları yerde bekliyorlar, saatlerce ve sabırla. Bir fiili saldırı anında sadece kalkanlarını kullanıyorlar, o yetmezse su sıkıyorlar ama kendi canları hayat bahis mevzu olunca, ancak o zaman gaz kullanıyorlar. Kendilerine gaz kullanmamaları, meşru müdaafa durumunda kalmadıkça gaz kullanmamaları talimatı verilmiştir"Açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın MHP Grup toplantısını beklediği ve Grup toplantısının sona ermesini bekledikten sonra Açıklamalarda bulunduğu öğrenildi.

Şimdi gözler Eylemcilere çevrilmiş durumda Hükümetin Özür Dilemesinin ardından Gösterilerin Devam Edip Etmeyeceği,ederse Hangi gerekçe ile devam edeceği merak konusu oldu.

Daha önce Hükümet`in özür dilemesi istenmiş ve Özür dilenmesi halinde Gösterilerin sons erdirileceği açıkalamları yapımıştı.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Anahtar Kelimeler:
27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78