ARAKANLI MÜSLÜMANLAR İÇİN MARDİNDE GİYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Myanmar`ın Arakan eyaletinde ordunun yaptığı katliamlarda hayatını kaybeden Müslümanlar için Mardin Fuat Yağcı Camisi`nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mardin 1.09.2017 13:47:49 0
ARAKANLI MÜSLÜMANLAR İÇİN MARDİNDE GİYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Mardin'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyelerince Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordunun yaptığı katliamlarda hayatını kaybeden Müslümanlar için Cuma namazı çıkışında   Mardin Fuat Yağcı Camisi'nde  gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Cuma namazından çıkan ve Musalla taşının önünde saf tutan vatandaşlar , Arakan'daki katliamlarda hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.



Daha sonra ellerine Arakan'da yaşananlara tepki gösteren ifadelerin yer aldığı pankart ve dövizler taşıyan  vatandaşlar , "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları attı.

 

Daha sonra Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına yazılı basın açıklaması yapıldı.Yapılan Basın açıklaması şöyle:

 

''ARAKANLI MÜSLÜMANLARA YAPILAN KATLİAMLARI KINIYORUZ!
Değerli kardeşlerim;
 
Hepinizin bayramını tebrik ediyor ve kurbanlarınızın kabul edilmesini, gelecek bayramlara daha huzurlu ve sıhhatli girmenizi yüce Allahtan niyaz ediyorum.
 
Allaha hamd ve şükürler olsun ki bugün ülkemizde huzur ve güven içinde bayramlarımızı kutlayarak kardeşlerimizle kucaklaşabiliyoruz. Allah bu güven ve huzurumuzu artırsın ve daim kılsın.
 
Ancak dünyanın farklı yerlerinde yaşayan bir çok din kardeşimiz maalesef büyük sıkıntılar altında ve bayramın neşesini yaşamaktan mahrumdurlar.
Suriyeli, Iraklı, Filistinli ve Arakanlı Müslümanlar başta olmak üzere maalesef kardeşlerimiz büyük acılar ve zulümler altında ezilmektedirler..
Bu kardeşlerimize karşı merhamet ve uhuvvetimizi kaybetmeyelim. Allah bütün mazlumların üzerindeki zulmün kalkması için yardımcıları olsun.
 
Değerli kardeşlerim;
Burmalı askerlerle, Budist ırkçılar (25-28 Ağustos arası) 3 günde, 3 bin Arakanlı müslüman'ı katletti. 8 asırdır Arakan'da yaşayan Müslümanlar şimdi vatanlarından sürülüyor, evleri yakılıp toprakları gasp ediliyor. 
Budist çeteler, 100 kilometrelik bir ormanlık alanı ateşe vererek evlerinden kaçan Müslümanların sığındığı kampları bile küle çevirdi. 2012'den beri süren etnik temizlik sonucu 100 bini öldürüldü 400 bin kişi ise Bangladeş, Hindistan, Tayland ve Malezya'ya sığınmak zorunda kaldı. Burma'da Arakan’lılardan alınan 2 milyon hektarlık toprağa da Budistler el koydu.
Evvelki gün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yaptığı gizli toplantı sonrası açıklamasında; Myanmar’ın Arakan eyaletinde sivillerin öldürülmesinden derin endişe duyduklerını ve şiddeti kınadıklarını bildirdi.
Koca Birleşmiş Milletler’in Güvenlik üyeleri binlerce masum sivil insanın hunharca katl edilmesi karşısında sadece endişelerini dile getirerek ve olayı kınayarak sorumluluktan kurtulamazlar. Hatta bu cılız ve anlamsız sessizlikleriyle katliamları teşvik edip canileri cesaretlendirmektedirler. 
 
Ancak bu zulmün diğer bir ortağı da, müslümanlara uygulanan zulüm karşısında sesini yükseltmeyen ve çözüm üretmekten aciz olan İslam dünyasıdır. 
 
Küresel caniler, dünyanın hangi ucunda sömürülüp talan edilecek bir servet vardır diye planlar yaparken bizler, Müslümanlar olarak, dünyanın neresinde aç, yoksul, mazlum ve mağdur varsa oraya adalet ve merhamet seferberliği yapmak için fedakarlıkta bulunmak zorundayız.
Onlar imha, eder, biz ihya edeceğiz.
Onlar fitne-fesat ile kaos planları yapar, bizler ise ıslah ve ihsan ederiz.
Onlar açlık ve sürgüne zorlar, bizler ise kucak açar ve sahipleniriz.
Çünkü onlar şirkin, zulmün ve felaketin zebunudurlar;  biz ise mutlak adalet ve sınırsız merhametin sahibi olan Allah’ın kullarıyız. 
 
Mardin Sivil Toplum kuruluşları mensupları ve aziz Mardin halkı olarak bu muhterem Kurban Bayramı ve Cuma gününde bir araya gelerek bu vesileyle çağrıda bulunuyoruz;
 
İslam dünyası ülkeleri biran önce harekete geçmelidir. Bu bağlamda Türkiye’nin İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplanarak gerekli adımları atması konusundaki çağrısını destekliyoruz.
 
İslam ülkeleri hükümetlerini, İslam dünyasındaki bütün kurumları, dünyadaki bütün insan hakları ve yardım kuruluşlarını gerekli sorumluluğu almaya, Arakan’ı BM ve diğer örgütler nezdinde dünya gündemine taşımaya, saldırıların durdurulması için Myanmar hükümetine baskı yapmaya ve en önemlisi Arakanlı Müslümanlara fiili destek sunmaya çağırıyoruz.
 
Bu vesileyle, Myanmar hükümetini ve sessiz kalan her kurum ve ülkeyi kınıyoruz. Arakanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. 
 
Arakanlılara insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için çağrıda bulunuyor ve bu konularda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduğumuzu bütün kamuoyuna, ilgili ve yetkili herkese duyuruyoruz.
 
Hiçbir şey elimizden gelmiyor diyemeyiz. En azından kalbi olarak bu mazlum kardeşlerimize, zulmün durması ve onları unutmadığımızı ifade için dualarımızla hatırlamalıyız.
Fiili olarak da, Arakanlı mazlum kardeşlerimize yardım ulaştıracak Yardım Kuruluşlarımıza katkıda bulunmalı ve onları maddi olarak desteklemeliyiz.
 
Aziz ve Züntikam olan Allah’ım, Şahit Ol! Bizler, burada toplanan Müslümanlar olarak mazlum kardeşlerimizin sıkıntılarını paylaşıyor ve zalimleri telin ediyoruz.
 
 
MARDİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU ''
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00