Araçları sel ve doğal afetlere karşı korumak için kasko şart

İstanbul?da üst üste yaşanan sel felaketi ve yoğun yağış, araç sahipleri açısından kasko yaptırmanın önemini bir kez daha ortaya koydu.

29.07.2017 08:44:08 0
 Araçları sel ve doğal afetlere karşı korumak için kasko şart

İstanbul’da üst üste yaşanan sel felaketi ve yoğun yağış, araç sahipleri açısından kasko yaptırmanın önemini bir kez daha ortaya koydu. Sigortam.net CEO’su Tahsin Gürdoğan, “Sigorta, doğal afetlerde sahip olduğumuz değerleri koruyan bir araç. Dün yaşananlar da gösterdi ki, otomobil sahiplerinin kaskolarını yaptırması ve sahip oldukları poliçenin doğru kapsamda olduğundan emin olması çok önemli. Sigortam.net’in 7/24 hizmet veren hasar ve müşteri hizmetleri departmanları aşırı yağış ve dolu nedeniyle mağduriyet yaşayan müşterilerimizin yanında” dedi.

 

 

Türkiye’nin ilk ve en büyük sigorta platformu Sigortam.net’in CEO’su Tahsin Gürdoğan, İstanbul’da dün yaşanan aşırı yağış ve dolu nedeniyle yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Türkiye ne yazık ki iklim değişikliklerinin de sonucu olarak deprem ve son yıllarda sıklıkla görmeye başladığımız sel gibi doğal afetlerin yoğun olarak yaşandığı bir coğrafya haline geldi. Bu tür felaketlerde sahip olduğumuz değerleri korumak adına sigorta çok önemli bir araç. Ancak bugün baktığımızda 12 milyon civarındaki binek ve hafif ticari aracın yalnızca yüzde 35’inin kaskosu bulunuyor. Kimi zaman araç sahipleri otomobillerini çok sık kullanmadıkları, yoğun trafik bulunan bölgelerde yaşamadıkları gibi gerekçelerle kasko yaptırma gereği görmüyor. Ya da daha uygun fiyatlı poliçeler için sel ve doğal afetler kapsamdan çıkarılabiliyor. Oysa bu tür doğal afetler insanı her yerde bulabiliyor. Dün İstanbul’da yaşanan aşırı yağış ve dolu çok sayıda mağduriyete yol açtı. Sigortam.net adına tüm İstanbullulara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.”

Bu süreçte kendi üzerlerine düşeni yapmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Tahsin Gürdoğan, “Geçen hafta yaşanan sel felaketinde de olduğu gibi dünkü aşırı yağış ve dolu nedeniyle zarar gören müşterilerimizin de yanında olmayı sürdürüyoruz. Hasar ve müşteri hizmetleri departmanımız 7 gün 24 saat müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyor. Vermiş olduğumuz hizmette aksaklık olmaması için kaynaklarımızı arttırdık ve yoğun çaba sarfediyoruz. Bugün de ekiplerimiz yoğun bir çalışmayla bu sıkıntılı anlarında Sigortam.net müşterilerine en hızlı çözümleri sunmayı sürdürüyor” diye konuştu.

 

Zararı hızla tazmin etmek için ne yapmak gerekiyor?

 

Araçları hasar gören kasko sahiplerinin genel olarak izlemesi gereken adımlar şöyle:

 

Kasko sahibinin hasar meydana geldikten sonraki 5 gün içerisinde hasarı sigorta şirketine bildirmesi   gerekiyor.

Zarar gören araca ilişkin fotoğraflar daha sonraki tespit aşamasında faydalı oluyor. Bu yüzden hasarı belgeleyen fotoğrafları çekmek önemli.

Eksper incelemesinin ardından hasarla ilgili ödemeler sigorta şirketi tarafından gerçekleştiriliyor.

 

 

ARTUKLU  HABER AJANSI


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00