ANTMEN`DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

MERSİN BAROSU BAŞKANI VE YENİ DÖNEM ADAYI ALPAY ANTMEN`İN, TARSUS`TA AVUKATLAR İLE BULUŞTU

13.10.2014 12:50:10 0
ANTMEN`DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

2012 yılında Baro Başkanlığına seçilen ve 2014-2016 yılları için de adaylığını açıklayan avukat Alpay Antmen, Tarsus’ta bir araya geldiği avukatlardan büyük destek aldı.

 

Mersin Barosu’nu seçim heyecanı sardı. 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak seçimler öncesi adaylığını açıklayan mevcut başkan Alpay Antmen, son bir kez daha bu görevi üstlenerek, Mersin Barosu’nun gücüne güç katmak istiyor.

Bu kapsamda Tarsus’ta düzenlediği Dayanışma Kokteyli ile Tarsuslu avukatlarla buluşan Antmen’e ilgi ve destek yoğun oldu. Tarsus’ta Tarz Cafe’de düzenlenen kokteyle çok sayıda avukat katıldı.

 

AVUKATLAR KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDİYOR

 

Gecede bir konuşma yapan Alpay Antmen, göreve geldiği 2012 yılı Kasım ayından itibaren meslektaşlarının 7 gün 24 saat yanında olduğunu belirterek, çalışmaları ile meslektaşlarının kendilerini güvende hissetmesini sağladıklarını belirtti.

Hukuk devletinin en temel güvencelerinden biri olan savunma hakkı ve bu bağlamda avukatlık mesleğinin yoğun bir saldırı altındayken, avukatı ve saygınlığını temel alan bir baro mekanizması geliştirdiklerini ifade eden Antmen, “Avukatsız İş Yapmayın” sloganı ile birlikte “Benim Avukatım” projesini başlatarak, hukuki sorunların çözümünde avukatın hukuki yardımının gerekliliğini vurguladıklarını kaydetti.

CMK, Adli Yardım, bilirkişilik, uzlaşma, hakemlik, kayyımlık hizmetlerinin adil, eşit ve şeffaf dağılımını sağladıklarını aktaran Antmen, CMK ve Adli Yardım ödemelerini de her ay düzenli olarak yaptıklarını söyledi.

 

“HALKIN AVUKATI OLDUK”

 

Mesleğe yeni başlayan, ofisini henüz açabilen meslektaşlarına Adli Yardım, CMK ve uzlaşma görevlerini İlk Adım Projesi Puanlama Sistemi vasıtasıyla öncelikli olarak vererek destek olduklarını bildiren Antmen, “Kamu avukatlarını yalnız bırakmadık ve her türlü sorunlarında yanlarında olduk. Mersin Barosu Kreşi ile Mersin Barosu Hukuk Müzesi`ni faaliyete geçirdik. Avukat Spor Oyunlarını, Türkiye Barolar Birliği ile birlikte Mersin’de gerçekleştirdik. Mersin Adliyesi’ne Atatürk Anıtı kazandırdık. Temel hak ve özgürlüklere haksız müdahalelerin yapıldığı, hukuk sistemimizle beraber tüm toplumu ilgilendiren olaylara ve davalara pratik ve aktif yanıtlar verdik. Mersin Barosu`nu salt bir meslek örgütü olarak görmedik, Avukatlık Kanunu`nun 76. ve 95. maddelerinin verdiği yetkiyle insan haklarını koruyan, hak ihlallerine müdahale eden bir mekanizma yarattık. Halk ile bütünleşen bir baro yaratarak, yerelde üretken ve önder bir baro haline geldik. Halkın avukatı olduk. Kadının sömürüldüğü, ezildiği, dövüldüğü ve yoğun bir şekilde katledildiği şu dönemde Kadın Hakları Merkezi`ni hizmete açtık. Akkuyu Nükleer Santrali’ne ve her türlü çevre katliamına karşı durduk” dedi.

 

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

 

Yeni dönemde daha çok çalışacakların dile getiren Alpay Antmen, öncelikle Mersin Barosu`na, Bağımsız İnsan Hakları Merkezi’ kazandırmayı planladıklarını söyledi. Ayrıca yine yeni dönemde; Mersin Barosu Spor Kompleksi Ve Sosyal Tesisi`ni inşa edeceklerini bildiren Antmen, “Mevcut yönetimimizin hali hazırda Türkiye` deki toplumsal davalara ilişkin göstermiş olduğu yakın ilgi ve müdahilliği daha da geliştirerek kurumsal bir yapıya kavuşturacağız. Baromuzun ISO 9001 Kalite Hizmet Belgesi almasını sağlayacağız. Mersin Barosu’na, beyin fırtınası yapacak Proje Üretim ve Takip Merkezini kuracağız. Mersin Barosu Avukatlık Akademisi ile Mesleki Yabancı Dil Okulunu kuracağız. TBB Delegasyonu Sekretaryasını oluşturacak, Mevzuat Takip Projesini hayata geçireceğiz. Döküman Yönetim Sistemini hayata geçirecek, Bilgi İşlem Bürosu Kurarak, meslektaşlarımızın bilgisayar ve UYAP konusundaki sıkıntılarına aktif çözüm üreteceğiz. Mali sistemimizi ‘Bağımsız Denetçi’ vasıtasıyla daha şeffaf, sağlıklı ve denetlenebilir hale getireceğiz. Avukatlar arasında vuku bulacak şikayetlerin kayda alınmadan sulh yoluyla çözümlenebilmesi amacıyla Uzlaştırma Bürosu’nu faaliyete geçireceğiz. Mersin Barosu Yardımlaşma Sandığını kuracağız. Mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızı da düşünerek baro aidatlarını geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönem de arttırmayacağız. Geçen dönem başlatmış olduğumuz ‘Benim Avukatım’ projesine bu dönem de devam edeceğiz.

 İLÇELER UNUTULMADI

 Tarsus ve Silifke ilçelerimizde ki temsilciliklerimizin adli yardım ve CMK hizmetlerini yürütebilmesi için müstakil temsilcilik binalarını faaliyete geçireceğiz. Erdemli ve Anamur ilçe adliyelerinin yapılması için sonuna kadar ilgili birimler nezdinde girişimlerde bulunacağız. Kullandığımız her atık kağıt için bir ağaç eksik kesilsin amacıyla hazırladığımız ‘Atık Kağıt Kullanalım’ projemizi hayata geçireceğiz

‘Avukatların Yetkilerinin Genişletilmesi" projesini hayata geçirecek; Avukatların icra takibine başvurmadan borçluların/davalının UYAP üzerinden ücretsiz olarak malvarlığı hakkında sorgulama yapabilmesi ve avukat vekaletnamelerinin barolar tarafından düzenlenebilmesi için adalet bakanlığı ile görüşmeler yapacağız. CMK ücretlerinin, avukatlık asgari ücret tarifesine endekslenmesi ve CMK müdafiliğinde dava neticesinin beraat ile sonuçlanması halinde maktu vekalet ücretinin hazine tarafından tarafımıza ödenmesi yönünde Adalet Bakanlığı ve TBB ile görüşmeler yapacağız. Baromuza mensup meslektaşlarımızın Mersin dışındaki duruşma ve işleri için diğer barolar ile irtibata geçerek TBB bünyesinde tüm illeri kapsayacak bir tevkil listesi oluşturulmasına öncü olacağız. Türkiye Barolar Birliği nezdinde veya en azından Mersin` de Yargıtay içtihatlarının paylaşıldığı bir bilişim sistemi kurulması için gerekli girişimlerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

Gerçekleşemeyecek hayaller kurmadıklarının altını çizen Alpay Antmen, ne söz verdilerse yaptıklarını belirterek, “Ama en önemlisi mersin barosu avukatlarını hiç bir yerde yalnız ve sahipsiz bırakmadık.meslektaşlarımıza güvende oldukları hissini verdik, aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04