ANTMEN:?BU DAVANIN ZAMANAŞIMI YOK?

Sivas Katliamı?nın bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, ?Zamanaşımı gerekçesi ile sorumluların yargılanmasının önüne geçilemez. İnsan onurunun, insan yaşamının bir değeri olmalıdır. Bu davanın zamanaşımı yoktur? dedi.

2.07.2015 21:21:15 0
ANTMEN:?BU DAVANIN ZAMANAŞIMI YOK?

Sivas Katliamı’nın bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, “Zamanaşımı gerekçesi ile sorumluların yargılanmasının önüne geçilemez. İnsan onurunun, insan yaşamının bir değeri olmalıdır. Bu davanın zamanaşımı yoktur” dedi.

 

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, yaptığı yazılı açıklama ile 22 yıl önce bugün; 2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta Madımak Oteli’nde 33 aydın, sanatçı, şair ve yazarın hunharca katledilmesini kınadı. “Bu olayın; ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin başladığı, Sivas Kongresi’nin yapıldığı, aydınlık yarınlarımızın habercisi olan Sivas’ta; laiklik karşıtı güçlerin kalkışması sonucu yaşanmış olması manidardır” diyen Antmen, “Üzerinden bunca yıl geçmesine karşın; olayın görüntülerini her izlediğimizde ilk günkü gibi yüreğimiz acımaktadır.

Aradan geçen süre zarfında olayın tüm faillerinin yargı önüne çıkarılması ve sözde zamanaşımı ile dosyanın kapanması vicdanlarda derin yaralar açmıştır. 22 yıl içinde ne katliam sanıkları için bir yaptırım uygulanabilmiş ne de bu işi planlayanlar ortaya çıkartılmıştır. Mutlak ihmali olan hiç bir devlet yetkilisi de soruşturmaya uğramamıştır. Sivas Katliamı sorumlularının cezalandırılmaması; siyasi görüşleri, inançları ya da inançsızlıklarını sebep göstererek insanları yakan bir zihniyetin devlet tarafından korunması ve böylelikle cesaretlendirilmesi demektir.

Gelinen noktada bundan bir yıl önce davada zamanaşımı nedeni ile düşme kararı verilmiştir. Ancak bilinmelidir ki; Sivas Katliamı bir insanlık suçudur. Zamanaşımı gerekçesi ile sorumluların yargılanmasının önüne geçilemez. İnsan onurunun, insan yaşamının bir değeri olmalıdır.Bu davanın zamanaşımı yoktur. İnsan hakları ihlallerinin yaşanmayacağı bir Türkiye dileği ile Sivas Katliamında hayatını kaybedenleri saygıyla anarken; sorumluların vicdanlarda aklanmadığını ifade ediyoruz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82