ANTALYALI ÜNLÜ MANKENDEN SARSICI İDDİA!

Antalya'lı tanınmış manken Burçin Şanlı İstanbul'da bazı mankenlerin zayıf kalabilmek için pamuk yediğini iddia etti.

Turizm 30.10.2013 20:59:02 0
ANTALYALI ÜNLÜ MANKENDEN SARSICI İDDİA!

Antalya’lı tanınmış manken Burçin Şanlı İstanbul’da bazı mankenlerin zayıf kalabilmek için pamuk yediğini iddia etti.

Eski Vogue Avustralya editörü Kristie Clements’in, ‘The Vogue Factor’ adlı kitabında birçok mankenin zayıf kalabilmek için aç kaldığını ve tokluk hissi için peçete yediğini iddia etmesinin ardından Türkiye’den de çarpıcı bir iddia geldi. Antalya’lı manken Burçin Şanlı, İstanbul’da bazı mankenlerin zayıf kalabilmek için pamuk yediğini iddia etti. Şanlı, bu  şekilde zayıf kalmaya çalışan mankenlerin hayatlarını tehlikeye attıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:” Bizler Antalya’da spor merkezlerine gidip form tutma süreçlerine giriyoruz. Beslenmemize çok dikkat ediyoruz tabi ki ama bunu mutlaka uzman denetiminde spor ile destekliyoruz. Türkiye’de mankenlerin peçete yiyerek form tuttuklarına şahit olmadım ama İstanbul’da bazı mankenlerin podyumlarda fit görünmek için pamuk yediğini biliyorum. Bunlar camiamız için çok üzücü olaylar.”

Şanlıbu şekilde mankenlik yaşamını sürdüren kişilerin Anoreksiya Nervoza yani halk arasında bilinen şekli ile aşırı derecede şişmanlamaktan korkma sonucu yemek yemeği reddeden manken hastalığına yakalanmalarının an meselesi olduğunu kaydetti.

       Anoreksiya Nervoza nasıl bir hastalıktır?

Aşırı derecede şişmanlamaktan korkmayla karakterize bir bozukluktur. Kişinin beden ölçülerini algılaması bozulmuştur. Kemikleri sayılacak derecede zayıf olmasına rağmen aynaya baktığında kendisini şişman olarak görür. Bunun sonucunda yemeyi reddeder ve hayatı tehdit eden kilo kayıpları gelişir. Ruhsal bozukluklar içinde ölümle sonuçlanabilecek nadir bozukluklardandır. 
Kişi aşırı zayıflamasına karşın yemek yememekte ısrar eder. Yeterli miktarlarda yediği zamanlarda suçluluk ve kilo alma korkusuyla yediklerini çıkartır. Kusmayı kişinin kendi isteğiyle ya da gayri ihtiyari olabilir. Kişilerde genel olarak vücudu şişman olarak algılamanın yanında bedeninin bazı bölümlerini şişman olarak algılama da olabilirAnoreksiya atakları sırasında kişi gizli gizli yer ve ailesiyle birlikte sofraya oturmaz. Tek başına yer ve kusar. 

 

       (AHA) Antalya / Begüm GÜNGÖR 30.10.2013

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00