ANTALYA`DA SPOR SKANDALI!

Türkiye Süper Liginde oynayan Antalya Halk Eğitim Spor Kadın Masa Tenisi şubesini kapatma kararı alması, tüm camiada şok etkisi yarattı

Spor 3.09.2013 16:00:56 0
ANTALYA`DA SPOR SKANDALI!

Türkiye Süper Liginde oynayan Antalya Halk Eğitim Spor Kadın Masa Tenisi şubesini kapatma kararı alması, tüm camiada şok etkisi yarattı. Masa tenisi şubesini amatör faaliyetlerine son vermesi açısından beklenmedik bir gelişmedir bu. Türkiye liglerinde şampiyon olmuş ve çok büyük başarılara imza atmış amatör bir takımın çekilmesi Antalya ve Türkiye adına büyük bir kayıptır.

2009 yılında Afyon’da düzenlenen Türkiye Masa Tenisi Terfi Lig’i müsabakalarında Halk Eğitim Spor Kadın Masa Tenisi Takımı Türkiye şampiyonu olarak 2.Lig’e yükseldi. 2010 yılında Antalya Halk Eğitim Spor Kulübü Türkiye 2.Lig şampiyonluğunu elde ederek 1.Lig`e yükselmeye hak kazandı. Antalya Halk Eğitim Spor Kulübü 2011 – 2012 sezonu Türkiye 1. Lig müsabakalarında göstermiş olduğu üstün performans ile Lig’i 2. bitirerek Türkiye Süper Lig’ine çıkma başarısını gösterdi.

Antalya Halk Eğitim Spor’da oynayan Burçak Baş, Nermin Canter, Şule Nur Tosun okudukları Antalya Özel Toros Yağmur Anadolu Lisesi Masa Tenisi Takımı’nı da temsil ediyorlardı. Bu altın Kızlar Türkiye Gençler Liseler Arası Masa Tenisi Şampiyonası`nda  iki Türkiye birinciliği ve bir Türkiye ikinciliği elde ettiler. Dünya Liselerarası Masa Tenisi Şampiyonası`nda Türkiye’yi hem Çek Cumhuriyeti hem de İtalya’da  temsil ettiler.

Kısa bir süre önce de Antalya Halk Eğitim Spor’un oyuncusu Burçak Baş, Genç Masa Tenisi Milli Takımı`na çağrıldı ve ülkemizi Sırbistan’da düzenlenen Balkan Yıldızlar ve Gençler Masa Tenisi Şampiyonası`nda ve daha sonra Slovenya`da düzenlenen Avrupa Yıldızlar ve Gençler Masa Tenisi Şampiyonası`nda başarı ile temsil etti.

Bu kadar başarılı bir takımın ligden çekilmesinin bir kişinin iki dudağı arasında olamayacağını savunan Masa Tenisi Federasyon Temsilcisi Diş Hekimi Kürşat Çavuşoğlu, “Bir şehrin masa tenisi sporunun kaderiyle oynadılar. Yıllarca yapılan emeğe ve akıtılan tere çok yazık. Antalya’ya ve kulübe birçok madalya ve kupa kazandıran çok başarılı amatör bir takımın Süper ligden çekilmesi hayret vericidir. Gurur ve mutluluk kaynağımızı elimizden aldılar. Bunca başarılara imza atan bir kulübün amatör ruhla (gönüllü) oynanan masa tenisi branşının kapatılmasına insanlıktan nasibini almış ve vicdan taşıyan bir insanın gönlü razı olur mu? Birilerinin kararıyla şube kapatılıyor, ancak bunca emeğe yazık ve günah değil mi? Bu zihniyet olduğu sürece, Türkiye’de spor ileri gider mi? Yorumu kamuoyuna bırakıyorum ” dedi.

Antalya ili masa tenisinin önemli bir kentidir. Şimdi bu ilden Türkiye Süper Ligi’nde mücadele edecek takım yok.

Bir kente mal olmuş ve tarihinin en başarılı dönemini geçiren amatör bir spor takımının kapatma gerekçesi ve kapatan kişi veya kişilerin Antalya Valiliği, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya İl Genel Meclisi’nin inceleme ve soruşturma açma yetkisine sahiptir. Spor camiası ve kamuoyu bu kapatma gerekçesini bilgi edime hakkı vardır. Aslına bakarsanız bu bir skandal!

 

 

Mine Akdoğan -antalya

 

 


27.2° / 16°
  • BIST 100

    10676,65%-1,07
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,87% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2418,60% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59