Antalya'da Kerkük Türküleri rüzgarı esti

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Çağdaş Türk Müziği Korosu Antalya Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “‘Hep Birlikte Yeni Yıla” konserinde sahne aldı.

Türk Dünyasından Haberler 31.12.2021 12:37:00 0
Antalya

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Çağdaş Türk Müziği  Korosu Antalya Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde  düzenlenen “‘Hep Birlikte Yeni Yıla” konserinde sahne aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe “Kerkük Türküleri” damgasını vurdu. Antalya’daki yerleşik yabancı dernekler ve kadın kooperatiflerinin katkılarıyla düzenlenen etkinlik Antalyalılara yeni yıl heyecanı yaşatıyor. 

 

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Çağdaş Türk Müziği  Koro şefi Arzu Dede yönetiminde koro ve solist sanatçılar muhteşem bir müzik ziyafeti sundu ve  müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Müzikseverlerin ilgisinin oldukça yoğun olduğu konsere Türk Dünyası, yabancı ülkeler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaş da katıldı.

 

"Müzik sayesinde tüm ülkelerle bir bağ kurmak istiyoruz"

 

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, sanat ve müziğin birleştirici gücüne vurgu yaptı." 'Turizmin başkenti Antalya’da 100'ü aşkın ülkeden insan yaşıyor, burası uluslararası bir arena, müzik, sanat ve kültürümüzü tanıtmak ve bütün ülkelerle müzik ve sanat ile bir bağ kurmak istiyoruz. 10 gün sürecek etkinlikte Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği tarfından açılan stantta, Irak Türklerinin kültürü ve tarihi başta olmak üzere tüm yönleriyle tanıtılıyor. Bu arada, Irak Türklerine desteğini esirgemeyen yabancı ülke temsilcileri, Türk Dünyası, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Muhittin Böcek, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı sayın Okan Yavuz, sayın Arzu Yüngül hanımefendi, sayın Ersan Özçelik ve tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz." dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA


Anahtar Kelimeler: Antalya' Kerkük Türküleri rüzgarı
18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00