ANTALYA`DA TÜRK-RUS DOSTLUK GECESİ DÜZENLENDİ

Konyaaltı ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen programa Antalya Valisi Muammer Türker, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul`un yanı sıra bazı kurum ve kuruluşların yetkilileriyle dernek üyesi Rus ve Türkler katıldı.

16.03.2016 13:11:03 0
ANTALYA`DA TÜRK-RUS DOSTLUK GECESİ DÜZENLENDİ

  Konyaaltı ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen programa Antalya Valisi Muammer Türker, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un yanı sıra bazı kurum ve kuruluşların yetkilileriyle dernek üyesi Rus ve Türkler katıldı.

        Vali Muammer Türker, yaptığı konuşmada, Rusya ile Türkiye arasında siyaset sahnesinde bir sorun yaşandığını ve sorunun etkilerinin hissedilmeye devam ettiğini söyledi.

        İki ülkenin halkının kadim dostlar olduğunu vurgulayan Vali Türker, "Bu dostluktan asla bir dönüş olmayacağına inanıyoruz. Siyasi alanda yaşanan sıkıntılar yine bu düzlemde çözüme kavuşturulacaktır. Türkiye genelinde özellikle de Antalya'daki Rusya Federasyonu'ndan gelen misafirlerimiz ve dostlarımızla çok mutluyuz. İster Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun, isterse Rusya vatandaşı olarak devam etsin, burada yaşayan Rus kökenli dostlarımızın varlığı bizim toplumumuz için de bir zenginliktir" dedi.

        Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı da Ruslar ile Türklerin ortak değerlere, zevklere ve kültüre sahip olduğuna işaret etti.

        İki kültürün ürünü olan çocuklarının dostluklarını sonsuza taşıyacağını dile getiren Balcı, "Ruslar ve Türkler barışa mecbur akrabalar gibidir. Politik problemler mutlaka çözülecektir. Yeter ki bizler üzerimize düşen sağduyuyu gösterelim. Burada yaşayan Ruslar olarak bu sağduyu, kardeşlik ve dostluğu Türklerden hep gördük. Kendimizi her zaman evimizde gibi hissediyoruz. Biz de aynı duygularla Türklerin yanındayız" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından "Türk-Rus dostluğuna" katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri verilerek, Türkçe ve Rusça şarkılar seslendirildi.


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,34
  • EURO

    34,71% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2403,71% 1,00
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00