ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Antalya BB`sinden 09.07.2015 günü bazı internet sitelerinde ve bugün bazı gazetelerde ?SAVCILIK MENDERES TÜREL HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ? başlığıyla yayınlanan haberler ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yazılı basın açı

10.07.2015 13:44:53 0
ANTALYA  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Antalya BB'sinden  09.07.2015 günü bazı internet sitelerinde ve bugün bazı gazetelerde “SAVCILIK MENDERES TÜREL HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ” başlığıyla yayınlanan haberler ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla  yazılı basın açıklaması  yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı basın açıklaması şöyle:

09.07.2015 günü bazı internet sitelerinde ve bugün bazı gazetelerde “SAVCILIK MENDERES TÜREL HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ” başlığıyla yayınlanan haberler ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Öncelikle ifade edilmesi gereken husus; bir kurum olarak Belediyemiz ve şahsen Belediye Başkanı Menderes TÜREL “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ” prensibine tam bağlılıkla yürekten inanmakta ve bu doğrultuda yönetim anlayışını uygulamaktadır. Bu cümleden olarak bağımsız yargının verdiği her türlü karara saygılı ve uygulanmasında da tereddütsüzdür. Zaman zaman katılmadığımız ve doğru bulmadığımız yargı kararları olsa da adalet karşısında boynumuz kıldan incedir ve yine uygulamak durumunda olduğumuzun bilincindeyiz.

Habere konu şahıs ile ilgili yapılan incelemede gerçek durumun aşağıdaki gibi olduğu tespit edilmiştir. İlgili şahıs yapılan görev değişikliği nedeniyle bu işlemin iptali istemiyle İdare Mahkemesi’ne başvurmuştur. İdare Mahkemesi ilk müracaat aşamasında BELEDİYENİN YASAL CEVAP SÜRESİ İÇİNDE CEVAPLARINI SUNUNCAYA KADAR VE CEVAP VERİLDİKTEN SONRA KONUNUN YENİDEN DEĞERLENDİRİLMESİ ve bu aşamada tedbiren yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve bu karar belediyeye tebliğ edilmiştir. Bu karara uygulamada kural olarak itiraz edilememektedir. 

Tebellüğ üzerine Hukuk Müşavirliğimiz 14.04.2015 tarihinde ilgili birime “KARARIN UYGULANMASI İSTEMLİ” YAZI YAZMIŞTIR. Bu arada Belediye Hukuk Müşavirliği dava ile ilgili yasal cevap hakkını kullanmak için hazırlıklarını yapmış ve yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını da içeren cevap dilekçesini mahkemeye sunmuştur.

İdare Mahkemesi (yürütmenin durdurulması kararını kaldırılmasını ve davanın reddini talep eden) Belediyemizin CEVAP dilekçesini aldıktan sonra dosyayı yeniden incelemiş ve TEKRAR YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLMİŞTİR. Bu karar belediyeye 12.06.2015 günü tebliğ edilmiş ve AYNI GÜN Hukuk Müşavirliği ilgili birime bir yazı yazarak KARARIN UYGULANMASINI talep etmiştir. Bu yazı üzerine yasal 30 günlük süreyi beklemeden 17.06.2015 günü (yani tebliğden üç gün sonra) derhal kişi, eski görev yerine İADE EDİLMİŞTİR. Halen görevindedir. Bu suretle karar uygulanmıştır.

Bu karara bir üst mahkeme olan BÖLGE İDARE MAHKEMESİ’nde İTİRAZ edilmiştir. Yargılama bu aşamada olup HENÜZ NİHAİ KARAR TESİS EDİLMEMİŞTİR:

Görüldüğü üzere idare yasal cevap hakkını kullandıktan sonra verilen KARAR uygulama için yasal süresi dolmadan ÇOK KISA SÜREDE 3 GÜN İÇİNDE UYGULANMIŞTIR. Hukuka ve yargıya saygılı olduğumuz bu uygulamadan da çok açık ve net olarak görülmektedir.

Böyle bir durumda, henüz Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itiraz hakkında bir karar verilmemişken ve dosya esası hakkında mahkemesince karar da verilmemiş iken idaremiz YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINI HUKUKA SAYGI ÇERÇEVESİNDE UYGULAMIŞTIR. Buna rağmen ilgili şahıs savcılığa dilekçe vermiş ve rutin prosedür gereği savcılık soruşturma izni talep etmiştir.

Bu her belediye için yapılan birçok suç duyurusu için uygulanan rutin bir işlemdir. Kaldı ki Başkan olarak Menderes Türel’in dava konusu işlemler ve suç duyurusuna konu edilen işler ile hiçbir ilgisi ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Sırf SİYASİ ŞOV amacıyla konuyu açıkça ÇARPITARAK; sanki Menderes Türel bir SUÇ İŞLEMİŞ GİBİ basına servis edenlerin EKMEĞİNE YAĞ SÜRECEK bir tavırla başlık atılması son derece çirkin olmuştur.

Başlığı görüp haberi dikkatli okumayan kişilerde olumsuz imaj yaratılmıştır. Bu durum hem kamuoyunu yanıltmak ve hem de kişisel haklarımıza haksız saldırı oluşturmak anlamına gelir.

Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından işbu açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur.  

Antalya Büyükşehir Belediyesi''
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00