ANTALYA BELEDİYESİNDEN ``PROMOSYON``AÇIKLAMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Promosyon İhalesi ile ilgili bir siyasi partinin kamuoyunu yanıltıcı iddiaları üzerine açıklama yaptı.

8.07.2015 17:20:29 0
ANTALYA BELEDİYESİNDEN ``PROMOSYON``AÇIKLAMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Promosyon İhalesi ile ilgili bir siyasi partinin kamuoyunu yanıltıcı iddiaları üzerine açıklama yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlaığından yapılan yazılı açıklama şöyle:

Antalya Büyükşehir Belediyesi Promosyon İhalesi ile ilgili bir siyasi partinin kamuoyunu yanıltıcı iddiaları üzerine açıklama yapılması gereği görülmüştür.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tüm uygulamalarında olduğu gibi personel maaşların yatırılacağı bankanın ödeyeceği promosyonun belirlenmesinde de tamamen hukuki süreci izlemiş ve hukuk içinde kalmıştır.

Bilindiği gibi personel maaşları en yüksek promosyonu ödeyecek bankaya yatırılmaktadır. Bunun içinde faaliyetini sürdüren tüm bankalara bilgi verilerek açık ihale gerçekleştirilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2 bin 209 personeli kapsayan Promosyon İhalesi 9 Haziran 2015 Salı saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi’nde yapılmıştır. Tüm bankaların davet edildiği ihaleye İş Bankası, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası ve Ak Bank olmak üzere 6 banka katılmıştır.

İhalenin 1’nci ve 2’nci kapalı teklif aşamasında 6 banka tekliflerini sunmuştur. Açık arttırmaya geçildiğinde 4 banka çekilmiş sadece Garanti Bankası ve Halk Bankası devam etmiştir. Açık artırmanın ilk turu Halk Bankası’nın 3 milyon 221 bin TL, Garanti Bankası’nın 3 milyon 227 bin TL’lik, teklifleriyle başlamıştır. Açık artırmanın 22’nci turunda Garanti Bankası son olarak 3 milyon 550 bin TL teklif sunmuş Halk Bankası’nın 3 milyon 578 bin TL’ye çıkması üzerine ihaleden çekilmiştir. Ve ihale 3 milyon 578 bin 580 TL ile Halk Bankası’nda kalmıştır.

Söz konusu ihale yasalar çerçevesinde tamamen hukuka uygun ve rekabet ortamı sağlanarak yapılmış ve sonuçlandırılmıştır. İhale bir daire başkanı, bir şube müdürü ve sendikanın bir temsilcisi tarafından oluşturulmuş ve bu komisyon tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bugün yapılan ihaleyi 3 yıl önce yapılan ihale ile kıyaslamak, bankacılık sektörünün şartlarının süreç içerisinde değişmiş olması nedeniyle doğru bir yaklaşım değildir. İhalelerde katılımcılardan zorla fiyat yükseltmelerini istemek yasal olmadığı gibi tamamen suçtur. Böyle bir şey söz konusu da değildir. Her ihale kendi içerisindeki şartlarla değerlendirilir.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, kişi başına 1620 lira olarak verilecek promosyon dışında ihaleyi kazanan bankadan her hangi bir talepte bulunmamış olup belediyemize bir menfaat de sağlanmamıştır. Bankadan alınan bedel mevzuata uygun olarak tamamen personele dağıtılacaktır.

Bir siyasi partinin il başkanın kamuoyuna böyle bir açıklama yapmadan önce araştırma yapması gerekirdi. Tüm bankaların davet edilerek gerçekleştirilen bir ihalenin sonucu ile spekülasyon oluşturma çabası içine düştükleri acziyeti göstermektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni yıpratma ve karalama çalışmaları geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sonuçsuz kalacaktır. 

Kamuoyunun bilgisine sunulur.''Denildi
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA

       


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78