ANNELER GÜNÜNDE DE ÇALIŞTILAR

Altındağlı kadınların satış yaptığı Hamamönü El Ürünleri Pazarı ve Gıda Pazarı, Anneler Günü?nde yeni alışveriş dönemi için kapılarını açtı. Bugüne kadar yüzlerce Altındağlı kadının emeğini değerlendirdiği, yüzlerce kadının kendi ürünlerini satıp para kaz

12.05.2015 12:07:53 0
ANNELER GÜNÜNDE DE ÇALIŞTILAR

Altındağlı kadınların satış yaptığı Hamamönü El Ürünleri Pazarı ve Gıda Pazarı, Anneler Günü’nde yeni alışveriş dönemi için kapılarını açtı. Bugüne kadar yüzlerce Altındağlı kadının emeğini değerlendirdiği, yüzlerce kadının kendi ürünlerini satıp para kazandığı El Ürünleri Pazarı ve Gıda Pazarı,Anneler Gününde hizmet vermeye devam etti.

El Ürünleri Pazarı ve Gıda Pazarı sayesinde kendi yaptıkları el emeği ürünleri ve yöresel yiyecekleri satma imkanı bulan kadınlar, hem kendi işlerinin patronu olmanın keyfini yaşıyor, hem de ev bütçesine katkıda bulunuyor. Açıldıkları günden bu yana Altındağlı kadınların umudu olan El Ürünleri Pazarı ve Gıda Pazarı, bu güne dek yüzlerce kadının hayatını değiştirdi. Dönüşümlü olarak tezgahlarda ürünlerini satan Altındağlı kadınlar, Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde aldıkları eğitimin hakkını verdiler.

El Ürünleri Pazarı’nda ne ararsan var

Altındağlı kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satıldığı pazarda ne ararsan var. Hamamönü’nde bulunan pazarda, Altındağlı kadınlar kendi yaptıkları el emeği göz nuru eserleri sergiliyor. Pazarda, el işi keçe çantadan deniz kabuklarından yapılan kolyelere, doğal taş tespihlerden yağlı boya tablolara kadar her şeyi görmek mümkün.

En lezzetli Pazar: Gıda Pazarı

Özellikle yöresel yemeklerin tercih edildiği Gıda Pazarı’nda ise, Malatya kömbesinden irmik helvasına, nohutlu pilavdan ev yapımı yoğurda kadar birbirinden güzel lezzetlere rastlamak mümkün… Türk mutfağına özgü yöresel yemeklerin yer aldığı Gıda Pazarı, Hamamönü’ne gelen ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Altındağlı kadınlar, bu pazarda satış yapabilmek için Kadın Eğitim Kültür Merkezlerinde 4 ay süren bir eğitim alıyor. Malzemeleri saklama metotları, pişirme teknikleri, artan ürünlerin değerlendirilmesi, hijyen, satış ve pazarlama, sofra tanzimi ve sunumu konularında bilgi sahibi olan Altındağlı kadınlar, öğrendiklerini bu pazara taşıyor.

“Başkanımıza minnettarız.”

Kendilerine Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezleri açarak meslek ve hobi öğrenmelerini sağlayan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür eden kadınlar, “Bu pazarlar sayesinde hayatımız değişti. Bize bu imkanları sunan Başkanımıza minnettarız.” dedi. Altındağlı kadınlar herkesi El Ürünleri Pazarı ve Gıda Pazarı’ndan alışveriş yapmaya davet etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSANKARA/ALTINDAĞ


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00