ANKARA`YA BAĞIMSIZ KADIN ADAY

Ankara`nın Tescilli Güzellerinden Manken,Sunucu,Organizatör Belgin Saydan,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bağımsız Adaylığını Resmen açıkladı.

Magazin 6.02.2014 21:15:02 0
ANKARA`YA BAĞIMSIZ KADIN ADAY

Ankara`nın Tescilli Güzellerinden  Manken,Sunucu,Organizatör Belgin Saydan,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı   Bağımsız Adaylığını Resmen açıkladı.

 Ankara`nın Tescilli Güzeli Belgin Saydan,Basın`a Gönderdiği Yazılı Basın açıklaması ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığını açıkladı.Belgin Saydan yaptığı yazılı açıklama Şunları söyledi;

NEDEN ADAYIM?  Siyaset dilinin çok daha barışçı ve kibar olmasını diliyor, Ankara’ ya  artık bir kadın elinin değmesinin  zamanı geldiğine inanıyorum.

Kadınlar toplumun yüzde 50’sini meydana getiriyor.  Eşit, demokratik bir katılımda Siyasi partiler yüzde 50 oranında kadını  aday göstermek zorundayken maalesef yıllardır bu durum degişmedi. KA-DER( KADIN adayları destekleme platformu) ve kadın derneklerinin yıllardır eşit temsil istiyoruz dilekleri ile

  • KADIN ADAYLARI UNUTMA
  • KADINSIZ DEMOKRASİ YARIM DEMOKRASİ  kampanyalarını düzenlediler fakat bu kampanyaların  sonuç vermediğini görmekteyiz. Değil 80  yıl 180 yıl geçsede, durum onu gösteriyorki ANKARA-İSTANBUL-İZMİR gibi büyükşehirlere, asla bir kadını aday olarak göstermeyecekler.

Bende özgüvenimle, yüreğimi ortaya koyup, bağımsız Ankara Büyükşehir  Belediye Başkanı  adayı oldum.Eğer bir siyasi partiden aday adayı olsa idim,beni büyükşehireaday gösterirler miydi?

 Bende yasaların bana vermiş olduğu seçilme hakkı  ve özgüvenimle,, hayata dair tecrübelerimle ,Ankarayı ve Ankara’nın sorunlarını bilen Ankaralı bir vatandaş olarak aday oldum. Umarım bu konuda örnek olurum ve bayanların desteği ile Ankara ya bir bayan eli değmiş olur 80 yıl sonra… Bakalım kadınlarda gerçekten bir kadın tarafından yönetilmek istiyorlar mı??  Bunun cevabını 30 Mart 2014 alacağız.

    Özgeçmişim.

İlkokulu; Yenimahalle Gazi Osman Paşa İlkokulu  liseyi;Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesinde

1993yılında  ÇANAKKALE 18 Mart Üniversitesi  MYO   “inşaat teknikerliği” bölümünden mezun oldum. Halen  AÖF” kamu yönetimi” bölümü öğrencisiyim.

1996 yılında Nevzat Ayaz Anadolu Meslek lisesinde,Türk  Tanıtım Vakfında ve ÇEŞİTLİ  mankenlik ajanslarında , mankenlik ve zarafet dersleri verdim.

Uluslararası organizasyonlarda, fuarlarda  ,festivallerde,  maddi kültürümüzün bir parçası olan geleneksel el sanatlarımızı yansıtan,  kültürel defile organizasyonları  düzenlemekte, sunuculuk yapmaktayım.

Siyasi yaşantıma 2002 yılında GP den  2.bölge 8.sıradan  milletvekili adayı olarak başladım.

2014 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkanı adayı yım.``Dedi.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


33.9° / 20.2°
  • BIST 100

    10661,16%0,04
  • DOLAR

    32,19% 0,18
  • EURO

    35,03% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2424,36% -0,20
  • Ç. ALTIN

    3917,37% 0,00