ANKARALI MANKENDEN DARP İDDİASI

Manken-koreograf Belgin Saydan, Fas Büyükelçiliği?nin düzenlediği ve organizatör olarak görevlendirildiği tanıtım gecesinde darp edildiği iddiasıyla savcılığa başvurdu

18.10.2015 20:36:33 0
ANKARALI MANKENDEN DARP İDDİASI

Fas’ın Ankara Büyükelçiliği’nin tanıtım gecesinde Ankaralı  ünlü manken Belgin Saydan'a yönelik darp iddiası, yargıya taşındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmaya konu olay Mayıs ayında gerçekleşmişti.

Dosyaya göre, olaydan sonra Saydan darp raporu aldı ve iki ayrı karakolda ifade vererek şikâyetçi oldu. Fas Büyükelçisi Lotfi Aword, Müsteşar Soad Soul Eimani ve Faslı kadın modacılar hakkında yasal işlem yapılmasını talep eden Ankaralı Manken Belgin Saydan ayrıca, ikinci defileden alacağı olan  75  Bin TL'yi almak üzere Arabuluculuk Mahkemesi’ne başvurdu. Elçilikten ise mahkemeye herhangi bir cevap gelmediği belirtildi.

Bu arada büyükelçiliği arayarak bilgi almak isteyen Belgin Saydan’a Fas Büyükelçisi  Aword’un, “Sözleşme bizi bağlamaz. Dokunulmazlığımız var. Kasım ayında görev sürem doluyor. Burada olmayacağım” mesajının iletildiği öne sürüldü.Ankaralı Manken Belgin Saydan, “Dört ayı aşkın süre geçmesine rağmen,  henüz evrakların karakolda olduğunu ve soruşturma savcısının bile belli olmadığını öğrendim ve. Çok şaşırdım” dedi.

Artuklu Haber'e özel açıklame  yapan Ankaralı manken Belgin Saydan,Fas Büyükelçiliği yaptığımız sözleşmeye uymadığı gibi,Hakarete ve fiili olarak darp edildiğini iddia etti.Olaydan sonra Ankara Ulusta bulunan Numune Hastanesine gidrerek,Darp edildiğine ilişkin rapor aldığını ve  sözleşme gereği ödenmesi  gereken 75 bin TL'nin tarafına  ödenmesini istedi.

 

ARTUKLU HABER  AJANSI-ANKARA


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00