ANKARALI MALİ MÜŞAVİRLERDEN ``ANGARYAYA HAYIR`` EYLEMİ

Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası(ASMMMO) Genel Merkezi önünde yapılan basın açıklaması ile Gelir İdaresi Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı?nın son dönemde gerçekleştirdiği uygulamalar protesto edildi.

17.09.2017 21:38:02 0
ANKARALI MALİ MÜŞAVİRLERDEN  ``ANGARYAYA HAYIR`` EYLEMİ

Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası(ASMMMO)  Genel Merkezi önünde yapılan basın açıklaması ile Gelir İdaresi Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın son dönemde gerçekleştirdiği uygulamalar protesto edildi.

 

Çok sayıda muhasebeci ve mali müşavirin katıldığı basın açıklamasında Ankaralı Mali Müşavirler adına ASMMMO Başkanı Ali Şahin basın açıklamasını yaptı.

 

ANGARYALARA BOYUN EĞMEYİZ

 

Angaryalara karşı meslektaşlarımızı her platformda koruyacağız diyen Şahin şunları söyledi: Büyük bir mesai gerektiren vergi beyannamelerinin ve mali tabloların hazırlanması işlemlerini özveriyle yerine getiren meslek mensupları her geçen gün yoğunlaşan Bakanlık talepleri karşısında ofislerinden çıkamaz hale gelmişlerdir. Unutulmamalıdır ki istenen her yeni bilgi veya belgenin muhatabı “mükellef” olarak ifade edilse bile asıl muhatap her zaman “meslek mensubu” olmaktadır.

 

MESLEKTAŞLARIMIZI KORUMAK ASLİ GÖREVİMİZ

 

Meslektaşlarının menfaatlerini, iş düzenlerini, mesleki birikimlerini korumak için bu makamlarda bulunduklarını belirten ASMMMO Başkanı Ali Şahin, “Meslek mensuplarının menfaatlerini korumak birliğimizin temel görevidir. Kamu yararı ve ülke menfaatleri söz konusu olduğunda mesai kavramına bağlı kalmaksızın büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan mensuplarımız, bugüne kadar maddi bir karşılığı olmasa dahi kamunun istediği birçok istatistiki bilgiyi hazırlamış ve vergi denetiminin alt yapısını oluşturmuştur.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34