ANKARA`DA YGS ÖNLEMLERİ

Ankara Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada : 23 Mart`ta Yükseköğretime Geçiş Sınavı`nın (YGS) yapılacağını hatırlatarak, 23 Mart 2014 tarihinde Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Polatlı ve Yenimahalle İlçe Nüfus M

11.03.2014 10:54:52 0
ANKARA`DA YGS ÖNLEMLERİ
Ankara Valiliği`nden yapılan açıklamada, 23 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan sınav nedeniyle  22 Mart Cumartesi günü saat 18.00`den itibaren 23 Mart Pazar günü saat 13.00`e kadar olan süre içerisinde ""otoların klakson çalmalarının, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılmasının, düğün, asker uğurlama vs. konvoylarının oluşturulmasının, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve buna benzer her türlü çalışma yapılmasının" Ankara sınırları dahilinde yasaklandığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
 
"-Sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü ve saatlerinde hiçbir vasıtanın park ettirilmeyecek.
 
-23 Mart Pazar günü saat 10.00-13.00 saatleri arasında sınavların yapılacağı tüm okullar ve çevrelerinde emniyet-tertip ve tedbirlerinin Polis ve Jandarma tarafından önceden planlanacak.
 
-Belediye başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirlenecek ve toplu taşıma seferlerinin aksaksızca sürdürülecek.
 
 
-Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili Meslek Odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirler alınacak.
 
-Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacak."
-Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak olan öğrencilerden sınav heyecan ve telaşı içerisinde kimlik cüzdanını kaybedenler ile unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 23 Mart 2014 tarihinde Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Polatlı ve Yenimahalle İlçe Nüfus Müdürlükleri hizmet vermek üzere açık tutulacaktır.
 
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de gençlerin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan bu sınav nedeniyle sakin ve güvenli bir sınav ortamının yaratılması bakımından vatandaşlardan gerekli duyarlılığın gösterilmesinin beklendiğini belirterek, sınava katılacak tüm öğrencilere başarılar diledi.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER:ABDULLAH ORTAÇ

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00