ANKARA'DA ULUS HAL'İ DAHA MODERN BİR YAPIYA KAVUŞTU

Başkentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ’da bulunan 86 yıllık tarihi Ulus Hali’nde yenileme çalışmalarını tamamladı.

Ankara 26.03.2024 21:33:00 0
ANKARA

Başkentin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ’da bulunan 86 yıllık tarihi Ulus Hali’nde yenileme çalışmalarını tamamladı.

 

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından orijinal mimarisine uygun olarak projelendirilerek 20 Aralık'ta hizmete açtığı tarihi Ulus Hali’nin modern, hijyenik ve konforlu hâli esnaf ve vatandaşın yüzünü güldürüyor.

 

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmaya, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla gereken çalışmaları yapmaya devam ediyor.

 

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

 

     Avusturyalı mimar Robert Oerley tarafından 1937’de modern bir mimariyle tasarlanan ve 86 yıllık bir tarihe sahip olan Ulus Hali eskisine göre daha modern bir tesise dönüştürüldü. Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak tamamlanan çalışmalar kapsamında vatandaşlar daha sağlıklı koşullarda alışveriş yapma imkânı buluyor. Tarihi yapısının aslına uygun olarak restore edilen ve 27 milyon 100 bin liralık maliyetle tamamlanarak hizmete açılan tarihi Ulus Hali’ne esnaf ve vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

 

     Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından orijinal mimarisine uygun olarak projelendirilerek 20 Aralık'ta hizmete açtığı tarihi Ulus Hali’nin yepyeni hâli esnaf ve vatandaşın yüzünü güldürüyor.

 

320 BİN TON ATIK KALDIRILDI

      Yapıldığı yıldan bu yana ilk kez ayrıntılı bir şekilde yenileme çalışması başlatılan Ulus Hali’nden ilk etapta 320 bin ton atık çıkartıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; 6 yeni yağmur suyu hattının eklenerek çatı sistemi baştan aşağı değiştirildi ve yıllardır çatıdan akan yağmur suyu problemi ortadan kaldırıldı. Çatıya yurt dışından ithal edilecek membranın da serilmesiyle esnaf ve vatandaşların mağduriyeti sona erdi. Halin orta tezgâhları yenilenerek daha düzenli bir görünüm elde edilirken, zemine döşenen granit taş parke ile hal daha temiz ve daha ferah bir görünüm kazandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Anahtar Kelimeler: ANKARA' ' MODERN YAPIYA KAVUŞTU
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19