ANKARA`DA SİRK GÖSTERİLERİ ÇİFTE BAYRAM YAŞATTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Büyük Ankara Sirki, Başkentlilerle buluştu.

Sağlık 19.10.2013 08:24:23 0
ANKARA`DA SİRK GÖSTERİLERİ ÇİFTE BAYRAM YAŞATTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Büyük Ankara Sirki, Başkentlilerle buluştu.

ASKİ Kapalı Spor Salonu’nda Bayramın ikinci günü gösterilerine başlayan geleneksel Büyük Ankara Sirki, çocuklar ve ailelerine çifte bayram sevinci yaşatırken bir kez daha Ankaralıların vazgeçilmezi olduğunu kanıtladı. Başkentliler ve bayram için şehir dışından akrabalarının ziyaretine gelen konukların bayramına renk katan sirk, hareketli, heyecanlı ve birbirinden farklı gösterileriyle yine çok eğlendirirken bir yandan da heyecan dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Büyük Ankara Sirki’nin meraklılarıyla buluştuğu Bayramın ikinci gününde ASKİ Spor Salonunu hıncahınç dolduran 7’den 77’e binlerce Başkentli birbirinden enfes nefes kesen gösteriler karşısında çifte bayram yaşadı. Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek, her yıl Başkentlilerle buluşan Büyük Ankara Sirki, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda değişik gruplarla Ankaralıların karşısına çıkarak, izleyenlere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. 
Hava akrobasi akrobatlıların yerden metrelerce yüksekte yaptıkları tehlikeli hareketleri heyecan ve korku dolu gözlerle izleyen Başkentliler, yer akrobatları ve ip cambazlarının birbirinden zorlu ve dikkat isteyen gösterileri karşısında ise nefesleri kesildi. Çember içinde yapılan gösterileri soluksuz izlenirken, palyaçoların sevimli ve muzip gösterilerine çocuklar şen kahkahalar atarak eşlik ederken, yetişkinler de stres atarak eğlenceli anlar yaşadılar. 
Anılarda iz bırakacak sirk gösterisinin birbirinden sevimli ve yetenekli hayvanlarından oluşan atlar, midilliler köpekler ve maymunların öğretilenleri ustalıkla sergilediği şovları ise büyük ilgi ve şaşkınlık içinde izlendi. Adrenali yükselten, inanılmaz ve heyecanlı, ilginç ve bir o kadarda eğlenceli şovların yer aldığı Büyük Ankara Sirki Moskova’dan gelen 65 kişilik profesyonel kadrosu ile yine anılarda iz bırakacak güzellikteki gösterilere imza atıyor.

-BÜYÜK ANKARA SİRKİ’NİN İLK GÖSTERİSİNDE BAŞKAN GÖKÇEK’TEN ÇOCUKLARA HEDİYE YAĞMURU 
ASKİ Spor Salonu’nunda yüzlerce çocuğun heyecan ve dikkat içinde izledikleri muhteşem sirk gösterisine, Başkan Gökçek’in çocuklara sürpriz hediyeleri damgasını vurdu. 
Gösterinin ardından salonda bulunan yüzlerce çocuğa verilen top, frizbi, bebek gibi hediyelerle çocukların sevinci ikiye katlanarak çifte bayram yaşamış oldular. 

-BAYRAM SONRASI HAFTA SONLARI İKİŞER GÖSTERİ
Bayram süresince ve devamında ki iki ay boyunca her Cumartesi-Pazar saat 13.00 ve 17.30’da iki kez halka, ayrıca hafta içi her gün saat 13.00’de okullara gösteri sunmaya hazırlanan Büyük Ankara Sirki, iki saatlik gösterisi ile gönülleri yine almaya devam edecek. 
Ankaralıların, gösterilere sorunsuz ulaşabilmeleri için ücretsiz düzenlenen otobüs seferleri aynı şekilde hafta içi gösteriye katılan okullar için de geçerli olacak.
Okullarından otobüsle alınacak olan öğrenciler yine okullarına ücretsiz otobüs seferleriyle teslim edilecek. İlginç birçok gösterinin yer aldığı Büyük Ankara Sirki’nde Başkentlilerin kolaylıkla izleyebilmesi için, EGO Genel Müdürlüğü tarafından kentin çeşitli bölgelerinden ASKİ Spor Salonu’na ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA

 



23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,78% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2426,97% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49