Ankara`da Mısır için direniş, İnsanlık için diriliş`` Mitingi

Ankara Sıhhiye Meydanı`ndaki düzenlenene ve zalim yönetimlere tepki için düzenlenen "Mısır için direniş, İnsanlık için diriliş`` mitinginde bir araya gelen Ankaralılar, Mısır ve Suriye`deki katliamlara tepki gösterdi. Gösteride masumlar için ise gözyaşı

Sağlık 25.08.2013 09:00:52 0
Ankara`da  Mısır için direniş, İnsanlık için diriliş`` Mitingi

Ankara Sıhhiye Meydanı`ndaki düzenlenene ve  zalim yönetimlere tepki için düzenlenen "Mısır için direniş, İnsanlık için diriliş`` mitinginde bir araya gelen Başkentli vatandaşlar r, Mısır ve Suriye`deki katliamlara tepki gösterdi. 

Ankara`da onbinlerce kişi, Mısır ve Suriye`deki katliamlara ve yaşananlara "dur" demek için Sıhhiye Meydanı`na akın etti. Memur-Sen, Hak-İş, Mazlum-Der ve Anadolu Gençlik Derneği`nin organize ettiği mitingte zalim yönetimlere lanet yağdı. Herkesin yüreğinde katledilen minik çocukların acısı vardı. 

Katliamlara sessiz kalan Arap ülkelerine tepki çığ gibiydi. Bir protestocu, "Biz buradan İslam aleminin krallarına sesleniyoruz; neredesiniz? Biz bütün yüreğimizle onların yanındayız Allah selamete kavuştursun, temennimiz budur" diye konuştu.

Duygular cümlelere ve gözlere yansıdı.  Mitingde Sivil Toplum Örgütleri de zulme karşı olduklarını bir kez daha haykırdı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Mısır`daki direnişi diktatörlere karşı, zulme karşı, adaletsizliklere karşı direniş sembolü olarak görüyorum. Adeviyye`de yanan özgürlük ateşi bütün Arap dünyasında diktatörlüğün sonunun geldiğinin göstergesidir" derken MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Ulusluararası gaddarlara kurtuluş yok, çıkış yok" şeklinde konuştu.


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04