ANKARA`DA MAHALLİ SEÇİM TOPLANTISI

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Bölge ve İl Müdürlerinin vatandaşlar tarafından kendilerine erişilebilir durumda olmaları gerektiğini ve bu nedenle gereken tedbirleri almalarını istedi.

Sağlık 18.01.2014 12:52:01 0
ANKARA`DA MAHALLİ SEÇİM TOPLANTISI

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Bölge ve İl Müdürleriyle bir araya gelerek 2014 yılı kamu hizmetleri genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ankara Valiliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, “Başkent Ankara’yı yeni yüzyılda medeni âlemde hızla koşturacak ve çağdaş hizmetlerle buluşturacak projeleri ve yatırımları Bölge ve İl Müdürlerimizle birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıda 2013 yılının genel bir değerlendirmesini de yapan Vali Yüksel, 2013 yılını son derece başarılı geçirdiklerini belirterek, 2014 yılında daha tempolu ve sonuç alan çalışmalarla başarılı çalışmaların taçlandırılmasını beklediğini söyledi.

Dünyayı yakından takip edebilmenin ve yeniliklere açık olmanın önemini her fırsatta vurgulayan Vali Yüksel: “Ankara’da özellikle ve öncelikle yapmamız gereken; Ankara için ortak hedefte buluşan ve Ankara heyecanını yüreğinde taşıyan bizlerin, Ankara’yı farklılaştırma stratejilerini etkinleştirerek takım oyunu oynamada gayretlerimizi 2014 yılında daha da arttırmamızdır.” dedi.

.. İlin dinamiklerini harekete geçirmede, öncelikle koordinasyonun önemine dikkati çeken Vali Yüksel “Merkezi planlama ve yeterli ödeneklerle desteklenecek ve güçlendirilecek yatırım ve hizmetlerin; İl ve Bölge Müdürlerimizle takım çalışması ruhuyla, üstün gayret ve sorumlu hizmet anlayışı içerisinde doğru planlayarak, derhal uygulayarak ve aralıksız denetleyerek zamanında ve amaca uygun olarak gerçekleştirme azim ve kararlılığı içerisinde olmamız gerektiğini bilhassa belirtmek isterim.” dedi.

Ankara’nın bir dünya şehri olarak önemli özellikler taşıdığını söyleyen Vali Yüksel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dinamik nüfusu, yöresel zenginlikleri, doğal kaynakları, eğitilmiş insan gücü, eğitimde kaliteyi yakalamış okulları, üniversiteleri, yüksek tarım potansiyeli, kümeleşme kabiliyeti gelişmiş OSB’leri, etkili teknoparkları, şifa dağıtan sağlık kuruluşları, hızlı ve konforlu hava, kara ve demiryolları ağları, uluslararası kurumları ve yaygın sivil toplum örgütleriyle Başkent Ankara’nın; sosyal, kültürel, ekonomik, beşeri ve entelektüel yapılanmasıyla tam bir dünya kenti olduğunu” belirterek “Bir şehrin uluslararası rekabet pozisyonunun bilinmesi ve buna göre rekabet stratejilerinin somut olarak belirlenerek geliştirilmesi o şehirde sorumluluk üstlenmiş idari oyuncuların yapması gereken en önemli husustur. Hepimiz biliyoruz ki dünya şehri yaratmada esas olan, sürdürülebilir rekabet avantajının yakalanmasıdır. Bunun yegane yolu da kentsel kalitenin arttırılması, Ankara’nın marka gücünün yükseltilmesidir.” dedi.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Bölge ve İl Müdürlerine iletişim ve erişilebilirlik konularında önemli uyarılarını tekrarladı. “Sorumluluğunuz alanında kamu hizmeti yürütümü esnasında her kademede koordinasyona önem verin.” diyen Vali Yüksel, Bölge ve İl Müdürlerinin vatandaşlar tarafından kendilerine erişilebilir durumda olmaları gerektiğini ve bu nedenle gereken tedbirleri almalarını istedi.

..Vali Yüksel, Ankara ilinde kamu yöneticilerinin hizmet ilkelerini daima göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi: “İş ve işlemleriniz hukuka uygun olsun, vatandaşla ilişkilerde insan haklarını daima ön planda tutun, size erişimi sağlayın ve sorunlara çabuk ulaşın ve nihayet hep çözümden yana olun.” dedi.

Yeni yüzyıl şartlarının dikkatlice izlenmesini, algı yönetimi konusunda hassasiyetin en üst noktada tutulmasının önemini vurgulayan Vali Yüksel; “İnsanı, parayı ve zamanı yönetmede hassas olun. Olaylar sizi değil, siz olayları yönlendirin. Değişime mutlaka duyarlı olun, değişimi yönetin, önceliklerinizi belirleyin ve yetkin takım çalışmaları yapın. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla 2014 yılında işbirliğinizi geliştirin.”dedi.

Kamu Kaynaklarının Etkin Kullanımı ile Tasarruf Tedbirleri ve Enerji Verimliliği konusunda bilinçlendirme amaçlı eğitim çalışmalarına da önem verilmesini isteyen Vali Yüksel “Kamu kurum ve kuruluşlarında enerji verimliliğine esas eğitim toplantılarının sürdürülmesini; bu eğitim çalışmalarında enerji verimliliği, enerji kullanımı ile tasarruf tedbirleri konusunda eğitim verilmesini ve de bu çalışmaların 2014 yılında geliştirilerek devam edilmesini istedi.

Yaklaşan Mahallî İdareler Seçimlerinde alınması gereken tertip ve tedbirleri de anlatan Vali Yüksel, seçimlerin yargının denetim ve gözetiminde yapıldığını, seçimlerin kanunlar çerçevesinde yapılması, demokratik anlayış içerisinde, her türlü baskılardan uzak, güven ve huzur içinde gerçekleştirilmesinin Ankara’da temel amaç olduğunu kaydetti. Vali Yüksel, Bölge ve İl Müdürlerinin seçim dönemi içerisinde tarafsızlıkları hakkında şüphe yaratabilecek her türlü tutum ve davranışlardan kaçınmalarını; kendilerine duyulan itibar ve güven duygularını zedeleyecek durumlardan uzak kalmalarını ve bu konuda Yüksek Seçim Kurulu kararlarının bir kez daha gözden geçirilmesi talimatını verdi.

Daha sonra Bölge ve İl Müdürleri ayrı ayrı söz alarak yürüttükleri faaliyetler ve sorunlar hakkında bilgi verdiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00