ANKARA'DA EGO OTOBÜSLERİ, ANKARAY, METRO VE TELEFERİKBAYRAMDA ÜCRETSİZ...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin dini ve milli bayramlarda ücretsiz taşıma hizmeti verme kararının ardından Kurban Bayramı’nda da Başkentliler, EGO’ya ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararLANACAK.

Ankara 7.07.2022 11:12:00 0
ANKARA

 Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin dini ve milli bayramlarda ücretsiz taşıma hizmeti verme kararının ardından Kurban Bayramı’nda da Başkentliler, 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü sabah saat 06.00’dan 12 Temmuz 2022 Salı günü akşam saat 24.00’e kadar EGO’ya ait toplu taşımaaraçlarından (Otobüs, Metro, ANKARAY ve Teleferik) ücretsiz yararlanabilecek.

 

EGO otobüslerinin güncellenen hareket saatleri ile güzergâhlarına EGO CEP’te mobil uygulamasından ve www.ego.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. Saha denetim sorumluları ile Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezleri tarafından anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, vatandaşların mağdur olmamaları için ilave otobüs ve tren servisleri konulacak.

 

 

Mezarlıklar Daire Başkanlığı da merkez ve ilçe mezarlıklarının tamamında Kurban Bayramı öncesi temizlik çalışması yaparak mezarlıkları ziyarete hazır hâle getirdi.

  Mahalle (köy) mezarlıklarına merkez mezarlıklardan takviye temizlik araç ve ekipmanları gönderilirken, ziyaretlerde yaşanılacak olası yoğunluk nedeniyle bayram süresince mermer ve çiçek esnafı mezarlık alanlarına alınmayacak.

   EGO Genel Müdürlüğü; Karşıyaka Mezarlığı’nda 4, Sincan-Cimşit Mezarlığı’nda 2 ve Ortaköy Mezarlığı’nda 1 olmak üzere toplam 7 solo EGO otobüsü ile 08.00-18.00 saatleri arasında ring hizmeti vererek sefer sayılarını artıracak. Merkez mezarlıklarda ayrıca bayram süresince;

-ANFA güvenlik sayısı artırılacak,

-Zabıta ekiplerinin sayısı artırılacak,

-Trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla Valilik ve Emniyet ile irtibata geçilerek talep edilen noktalarda polis ekipleri mezarlık içerisinde bayram sonuna kadar hizmet verecek.

25 ilçede bin 131 köy muhtarlığına bağlı mezarlık alanlarında yabani ot temizliği ve mezarlık mıntıkası da yapılırken, alınan tedbirlerle vatandaşların kabir ziyaretlerini daha rahat gerçekleştirmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade eden ABB Mezarlıklar Daire Başkanı Köksal Bozan, şu bilgileri verdi:

“3 yıldır en iyi hizmeti Ankara halkına sunmaya çalışıyoruz. Bayramlarda ise daha hassas davranıyoruz. Bu zamana kadar 800 köy mezarlığı temizledik, bayramdan önce de bin 200 mezarlığın temizliğini tamamlamış olacağız. Karşıyaka, Cimşit, Cebeci ve Ortaköy Mezarlıklarında temizlik çalışmalarımızı bitirdik. Mezarlara zarar verenleri Zabıta Daire Başkanlığımız ve ANFA Güvenliğimiz ile iş birliği yaparak tespit ediyorve göz açtırmıyoruz.”

Mezarlıklar Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ayrıca Karşıyaka Mezarlığında çiçek ve peyzajişletmelerini denetleyerek, kaldırım işgaline karşı da esnafı uyardı.

BAŞKENT 153 VE ANKARA İTFAİYESİ 7/24 MESAİ YAPACAK

    Başkent 153 bayramdada vatandaşların taleplerinin en kısa sürede çözülmesi için 7/24 esasına göre mesai yapacak.    

   Ankara İtfaiyesi de ilçelerle birlikte toplam 46 istasyonda yangın ve kaza gibi durumlara müdahale için hazır olacak. Vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden itfaiyeye ihbarda bulunabilecek.

ASKİ, FEN İŞLERİ VE SAĞLIK İŞLERİ EKİPLERİ DE SAHADA OLACAK

    ASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı bin 255 kişilik ekip, arife günü dâhil Kurban Bayramı boyunca Başkentlilere kesintisiz hizmet vermeye devam edecek.

Vatandaşlar, mekanik sayaç işlemleri için “(0312) 616 19 19” ve “(0312) 616 19 20” numaralı hattı, kartlı sayaç işlemleri için ise “(0312) 616 10 00” numaralı hattı arayabilecek.

Genel Müdürlük , Elmadağ, Akyurt , Kalecik, Kahramankazan, Temelli, Kızılcahamam, Çamlıdere, Polatlı, Beypazarı, Nallıhan, Güdül, Çubuk, 
Haymana,Şereflikoçhisar ile Bala Abone ve Tahsilat birimleri 12-14 Temmuz 2022 tarihleri arasında hizmet vermeye devam edecek.   

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Asfalt Şube Müdürlüğü ekipleri dearife dahil bayramın 1’inci ve 2’nci günü gündüz 150, gece 75 personel ile nöbet tutacak. Bayramın 3’üncü ve 4’üncü günü ise tüm personel sahada çalışmalarına devam edecek.

   Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ise Kurtuluş Parkı Sokak Hayvanları Sağlık Merkezi’nde 7/24, Sincan Geçici Bakımevi’nde 08.00-20.00 saatleri arasında, Gölbaşı Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi’nde (KISAMER)08.00-16.00 saatleri arasında Başkentlilere hizmet vermeye devam edecek. Başkent’te bayram boyunca ayrıca ücretsiz hasta nakil araçları ile ambulans hizmeti de kesintisiz devam edecek. Sincan Hayvanat Bahçesi ve Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı da normal mesai saatlerinde ziyarete açık olacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19