ANKARA SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞTAYI...

Ankara Sağlık Turizmi Çalıştayı Vali Alâaddin Yüksel'in katılımlarıyla Midas Hotel'de yapıldı.

Belediye Haberleri 3.05.2014 21:21:22 0
ANKARA SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞTAYI...

Ankara Sağlık Turizmi Çalıştayı Vali Alâaddin Yüksel’in katılımlarıyla Midas Hotel’de yapıldı.


                  
Çalıştaya; Ankara Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. M.Fatih Somuncu, Ankara Termal Turizm Yatırımcılar ve İşletmeciler Derneği Başkanı Mehmet Ali Doğan, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Seraceddin Çom ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ile İl ve Bölge müdürleri ile Sektör temsilcileri katıldı.


                
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Valisi Alâaddin Yüksel `` 21. Yüzyılın bir turizm çağı olacağını, turizmin ülkelerin kalkınmasında son derece etkili bir sektör olduğunu ifade etti. Vali Yüksel “Turizmi iyi algılayan, iyi tartışan toplumlar dünyayla buluşmaktadır. Ankara`da bundan sonra turizmi çok daha yüksek sesle konuşacağız. Termal ve sağlık turizmini yan yana getireceğiz, Ankara`nın bu endüstriden hak ettiği payı almasını mutlaka sağlayacağız`` diye konuştu.


                 
Yüzyılın en özgün sektörlerinden birisinin turizm olduğunu vurgulayan Vali Yüksel, “Dünyada yılda 1 milyar insan seyahat ederek takriben 950 milyar dolar para harcamaktadır. Ankara’da ne yapmalıyız? Şimdi yapılması gereken rekabet avantajının kullanılmasıdır. Bunu yapmanın yegane yolu da Ankara’nın destinasyon kalitesinin artırılmasıdır.” dedi.


                  Vali Yüksel, “Ankara’da son yıllarda sağlık sisteminin kalitesinin ve verimliliğinin yükseldiğini, kamu sağlık hizmetlerinin yanı sıra son yıllarda özel sağlık hizmetlerinin de hızla gelişmeye başladığını” belirterek “Ankara’nın sahip olduğu kaliteli sağlık kuruluşları, sektördeki yetişmiş ve eğitimli insan gücü, kaplıcaları ve kaliteli alt yapısı ile sağlık turizmi açısından önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini” belirtti.


                
Avrupa’da nüfusun gittikçe yaşlandığını ve bu insanların gelirlerinin önemli bir bölümünü sağlık ve bakım hizmetlerine harcadıklarına dikkat çeken Vali Yüksel, “Sağlık ve termal turizminin Ankara’da hakettiği biçimde değerlendirilmesi gerekmektedir. Dünya şehri olma iddiasında olan Ankara bu küresel gerçeğin dışında kalamaz.” dedi.

                 
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, “Ankara’nın sağlık turizminde diğer sağlık turizmi merkezleri ile rekabet edebilmesi için nasıl cazibe merkezi haline getirilebileceğine ve hangi sağlık turizmi branşın da öne çıkabileceğine bu konuda uluslararası düzeydeki eylem ve stratejilerimizin neler olacağına ilişkin prensiplerin belirlenmesinin önemli olduğunu” vurguladı.


                 
Engin tarihi, muhteşem tabiatı, üniversiteleri müzeleri ve ören yerleri ile, kültür potansiyeli, halkının eğitim seviyesinin yüksekliği ve ulaşım kolaylıkları itibariyle Ankara`nın potansiyelinin artık herkes tarafından ve özellikle Ankaralılar tarafından artık fark edilmesi gerektiğini kaydeden Vali Yüksel, ``Hiçbir şey için geç kalınmış değildir, Ankara`da el ele tutuşacağız, ortak akılda buluşacağız ve sağlık ve termal turizminde de markalaşmak suretiyle dünyayı Ankara’ya getireceğiz.” dedi.

                
Ankara Sağlık Turizmi Çalıştayı, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel’in konuşmasına müteakiben gerçekleştirilen sunumlardan sonra, etkin ve verimli bir şekilde tamamlandı.
 



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00