ANKARA MAREV MÜZİK TOPLULUĞU YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Ankara MAREV Müzik Topluluğu Korosu yeni dönem hazırlıklarına başladı.

Ankara 10.12.2022 13:43:00 0
ANKARA MAREV MÜZİK TOPLULUĞU YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Ankara MAREV Müzik Topluluğu  Korosu yeni dönem hazırlıklarına başladı. Ankara MAREV Müzik Topluluğu Korosu  koro üyeleri ve Koroya yeni katılan üyelerle birlikte MAREV Ankara Kültür Evi'nde yeni dönem çalışmalarına başladı.

 

Ankara MAREV Müzik Topluluğu yeni dönem çalışmalarına Sanat Koordinatörü MUHİTTİN ÖZYARDIMCI ve Davut Oral,Aziz Şeren, Selahaddin Ürün ve Mehtap Ölçen'in Sanat Yürütme Kurulu  organizasyonu ile  her hafta çarşamba günü akşamı saat 19..00 ile  21.00 arasında çalışmalarını  MAREV Ankara Kültür Evinde çalışmalarını yürütüyor.

 

Ankara MAREV Müzik Topluluğu,Mardinde  yaşayan TÜRK,ARAP, KÜRT, SÜRYANİ ERMENİ,    kültürünün tanıtımı yapmak üzere 12 yıldan beri yaptığı çalışmalar da Türkçe, Arapça, Kürtçe,Süryanice ,Ermenice ve Zazaca dilleri ile icra ettiği  müziği ile vermiş olduğu  ve çok beğeni alan   bahar  konserleri ile büyük beğeni topluyor.

 

Ankara MAREV Müzik Topluluğu  12 yıldır verdiği Bahar Konserlerine ,Hayırsever Mardinli Vatandaşlar sağladıkları destekler ile  Konserlerin daha çok vatandaşa ulaşmasını  sağladı.Bugüne kadar,

MAREV Ankara başkanı ve eski Ulaştırma Bakanlarımızdan  İbrahim AYSOY, Mardinli İş Adamları Kadri ÇANKIRI,Senih ERDEM, Hakan ERDEM, Onur ÇİÇEK, Niyazi ÖZBEK,Necdet DEMİR, Adil GÜLSEREN,Hasan KELEŞ ve Mahmut SARIKAYA  sponsorluk yaparak çalışmalara önemli destek sağladı.

 

MAREV Ankara Müzik Topluluğu Sanat Yürütme Kurulu Üyeleri Davut Oral,Selahattin Ürün,Aziz Şeren ve Mehtap Ölçen topluluğun çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Artuklu Haber İnternet Gazetesine bilgi veren Sanat Kurulu Üyeleri şu bilgileri verdi:

 

‘’Ankara'da Marev Müzik Topluluğu olarak, Yüzlerce ,binlerce yıllardan berl kardeşçesine birlik ve beraberlik içinde al bayrağın gölgesinde bu kutsal vatanda,Yukarı Mezopotamyada  Mardinde  yaşayan TÜRK,ARAP, KÜRT, SÜRYANİ ERMENİ, hemşehri kardeşler toplumunun  kültürünün tanıtımı yapmak üzere 12 yıldan beri yaptığımız çalışmalar da Türkçe, Arapça, Kürtçe,Süryanice ,Ermenice ve Zazaca dilleri ile icra ettiğimiz müziğimizle  vermiş olduğumuz  çok beğeni alan her yıl bahar  mevsiminde vermiş olduğumuz 10 konserimizde Kültür Bakanlığımızın en güzide Türk Halk müziği şefleri Sn, Salih TURAN,Sn.Arif ÇELİK, Sn.Mehmet ÜÇER ve Sn, Hasan DEMİRKIRAN hocalarımızın  yönetiminde başarılı konserler vermiş olup,  

Bu çalışmalarımızda maddi ve manevi katkıları ile bizi Yalnız bırakmayan iş adamı hemşehrilerimiz
Marev başkanımız Sn. İbrahim AYSOY
Sn.Kadri ÇANKIRI
Sn.senih ERDEM
Sn.Hakan ERDEM
Sn.Onur ÇİÇEK
Sn.Niyazi ÖZBEK
Sn.Necdet DEEMİR
Sn.Adil GÜLSEREN
Sn.Hasan KELEŞ
Sn.Mahmut SARIKAYA

Ve emeği ve geçenlerle gerek çalışmalarımızda, gerekse konserlerimizde bizi izlemeye gelip onurlandıran hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerle Selam sevgi ve mutluluklar dileriz.

Koromuz kırk kişiden oluşmuş bir medeniyetler topluluğudur korist ve Sazlarımızın çoğu Mardinli hemşerilerimizden oluşmuş olup konserlerimizde destek amaçlı Kültür bakanlığı saz ustaları bize destek vermektedir. 'Denildi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÖZEL HABER

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00