ANKARA MARDİN KÜLTÜR EVİ TÖRENLE AÇILDI

Ulaştırma Eski Bakanı İbrahim Aysoy'un 23 yıldır Başkanlığını başarı ile yaptığı (MAREV) Mardinliler Eğitim ve Dayanışma vakfı Ankara Şubesi ve MARSEV faaliyetlerine artık Çankaya Birlik Mahallesi 448.cadde 10 numara adresinde hizmete giren Mardin Kültür

13.05.2014 20:37:53 0
ANKARA MARDİN KÜLTÜR EVİ TÖRENLE AÇILDI

Ulaştırma Eski Bakanı İbrahim Aysoy’un 23 yıldır Başkanlığını başarı ile yaptığı (MAREV) Mardinliler Eğitim ve Dayanışma vakfı Ankara Şubesi ve MARSEV faaliyetlerine artık Çankaya Birlik Mahallesi 448.cadde 10 numara adresinde hizmete giren Mardin Kültür Evi’nde yürütecek.

Ankara’da kültür faaliyetleriyle eğitim ve dayanışmaya katkı sağlayan MAREV Vakfı tarafından  yapımı tamamlanan “Mardin Kültür Evi” 11 Mayıs 2014 Pazar Günü Saat 14:30’da yapılan muhteşem bir  törenle hizmete açıldı.

MAREV Şube Başkanlarının tamamının katıldığı görkemli açılış törenine.Mardin Eski Valileri Temel Koçaklar,Alaattin Turhan ve Halen Mardin Valiliği görevini yürürten Dr.Ahmet Cengiz,Mardin STK’larının Başkan ve Üyeleri,Eski Adalet Bakanı Necat Eldem,Eski Ulaştırma Bakanı ve MAREV Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy,Eski Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri ve Marsev Başkanı Kenan Nehrozoğlu,Eski Mardin Milletvekilleri,Süleyman Bölünmez,Nihat Eri,Cüneyt Yüksel,Eski Çankaya Belediye Başkanları,Bülent Tanık,Muzaffer Eryılmaz,Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen,Mardinli İş adamları,Mardinli Eski ve Yeni Bürokratlar ve seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

 Çankaya Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerine Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) ve Mardinlilerin katkısıyla inşa edilen kültür evi, 500 kişilik konferans salonu, toplantı salonları, hobi odaları, sergi salonu gibi bölümlerden oluşuyor. Mardin mimarisine göre yapılan kültür evinde seminer, konferans, kermes, el sanatları ve yöresel ürün tanıtımı gibi etkinlikler düzenlenecek. Konferans salonunda ressam İsmet Yedikardeş’in büyük bir tablosu bulunuyor.

 Mardinin tantik mimarisini yansıtmakta olan; bodrum,zemin ve birinci kat olmak üzere toplam 3400 m2 kapalı alanı ile 900 m2 açık terası bulunan binamızın bünyesinde,500 kişilik bir konferans salonu,toplantı salonları,yönetim birimleri,kafe,restoran,hobi odaları,sergi salonu,açık ve kapalı otopark ve sığınak ile diğer teknik birimler yer alıyor.

 Ankara`da yaşayan Mardinlilerin  özel ve önemli günlerinde;konferans,seminer, sergi,kermes,el sanatları ve yöresel ürün tanıtımı etkinliklerinde hizmet vermesi planlanan ve Mardinli vatandaşlar arasında dayanışma ve işbirliği sağlamak,Mardin ;örf,adet ve kültürünün devamı konusunda önemli katkılar vermek üzere dizayn edilen Mardin Kültür Evi,önemli çalışmamalara ev sahipliği yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Marev Vakfı Başkanı İbrahim Aysoy, Marev’in İstanbul ve Ankara’da yaşayan Mardinliler için çalıştığını belirterek, amaçlarının eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel anlamda Mardin’in tanıtımına ve gelişmesine katkı sağlamak ve Mardinliler arasında dayanışmayı artırmak sosyal yönden gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade ederek. Üniversite öğrencilerine burs verdiklerini anlatan Aysoy bugüne kadar MAREV olarak 13 yılda 4 bin 600 öğrenciye burs verdiklerini dile getirdi.

Ankara Marev Müzik Topluluğu tarafından 4 Dilde verilen Konserde Mardin Müziğinden eşsiz örnekler sergilendi,Arapça,Türkçr,Kürtçe ve Süryanice parçalardan oluşan konser seyircileri adeta büyüledi.

Mardinli, Sanatçılardan Züheyir Yardımcı ve Mahmut Mardinli’nin Marev Müzik Topluluğu eşliğinde söylediği yöresel müziklere eşlik eden Dinleyiciler, âdeta kendinden geçti.

47 Televizyonu’nun canlı olarak yayınladığı Mardin Kültür Evi açılış töreni  ,Misafirlerin Binayı gezmesinden sonra verilen Kokteyl ile sona erdi.

 

artuklu haber ajansı-ankara

abdullah ortaç-özel haber


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00