ANKARA İL SPOR GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

Ankara ilinde yapılacak her türlü sportif müsabakaların sağlıklı, güvenli ve uluslararası kurallara uygun olarak gerçekleştirilmesine esas olmak üzere, Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Ankara Spor Salonu'nda yapıldı.

Sağlık 17.08.2013 09:13:43 0
ANKARA İL SPOR GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

Ankara ilinde yapılacak her türlü sportif müsabakaların sağlıklı, güvenli ve uluslararası kurallara uygun olarak gerçekleştirilmesine esas olmak üzere, Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.

          
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Güvenlik birimleri yetkilileri, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor  İl Müdürlüğü yöneticileri, Kulüp yöneticileri ve Federasyon temsilcileri katıldı.

                 
Vali Yüksel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, müsabaka alanlarına asılan siyasi, ideolojik, aşağılayıcı ve etnik ayrımcılığa dayalı pankartların spor ahlakına yakışmadığını; müsabaka alanlarına alkol ve keyif verici veya uyuşturucu madde alarak gelmenin de spor ahlakı ile bağdaşmadığını ifade etti. Vali Yüksel, "Paylaşma ve uzlaşma mekânları olan spor alanları, nasıl oldu da delici, kesici aletlerle ve yanıcı, yakıcı, parlayıcı maddelerle veya silahlarla yan yana gelebildi? Müsabakalar öncesi görevi sadece yönetmek olan yöneticiler uzlaşmayı, paylaşmayı, kucaklaşmayı ve alkışlamayı adres olarak göstermesi gerekirken kişisel prestij ve kimi beklentilerle karşı takım yöneticilerini, taraftarlarını hasım adres göstermesi sporun ve spor ahlakının neresinde yer almaktadır? Bunları konuşmak gerekiyor. Olumsuz başlıklarla spor yan yana gelmemeli. Bu çirkinlikleri sporun içerisinde tutmaya devam mı etmeliyiz? Tüm dünya, sporu prestij projesi haline getirdi. Spor, bize dünyada para ile satın alınamayacak bir hazine veriyor. Toplumsal moral veriyor." dedi.  

                   
Spor sahalarındaki olumsuz görüntülerin yeni sezonda tekrarlanmamasını dileyen  Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, "Sporun bir barış projesi olduğuna inanıyoruz. Ankara, sporu yüreğinde hisseden bir şehirdir. Hepimiz spora çok ama çok önem veriyoruz. Ankara`da sporu çağdaşlık ölçüsü olarak da kabul ediyoruz. Sporda şiddeti önlemek için her zaman ve herkes ile iş birliği yapmaya hazırız. Ankara’da başarının yegane ölçüsü paylaşmak, kucaklaşmak ve uzlaşmak olmalıdır ." dedi.

                 
Ankara’da spora çok önem verdiklerini ve sporu çağdaşlık ölçüsü olarak kabul ettiklerini ifade eden Vali Yüksel “Sporun evrensel bir barış projesi olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin bedensel gelişimleri, zihinsel inkişafları, ahlaki değerlerinin yüksekliğinin sağlanması hususunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz, kaçınmayacağız.” dedi.

                
Vali Yüksel “Ankara’da sporda başarıyı elbette önemsiyoruz. Ancak Ankara’da başarının yegâne ödülü ve ölçüsünün paylaşmak, uzlaşmak ve kucaklaşmak olduğunu herkes idrak etmelidir. Ankara’da spor, saha ve tesislerinde ortak paydanın, duygunun alkış olmasını yürekten temenni ediyorum.” dedi.

                   
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel,   2013-2014 sezonunda Ankara ilinde yapılacak her türlü sportif müsabakaların sağlıklı, güvenli ve uluslararası kurallara uygun geçmesini temenni ederek kulüplerimize, yöneticilerine sporculara ve taraftarlara başarılar diledi.

                 
Daha sonra “Müsabaka Güvenliği” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

                
Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu, 6222 Sayılı yasada öngörülen ve 2013-2014 sezonunda Ankara ilinde her türlü sportif müsabakaların sağlıklı, güvenli ve uluslararası kurallara uygun bir şekilde gerçekleşmesi için alınması gereken tertip ve tedbirleri madde madde görüşerek oy birliğiyle kabul etti.
         


ABDULLAH ORTAÇANKARA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00