ANKARA DİKMEN VADİSİNDE ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN 2 ADET AKÜ ŞARJ İSTASYONU KURULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için akülü araçların şarj edilmesini sağlayacak projeyi hayata geçirdi.Dikmen Vadisi yürüyüş alanına Akü Şarz istasyonu kuruldu.

Ankara 10.08.2021 12:43:00 0
ANKARA DİKMEN VADİSİNDE ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN 2 ADET AKÜ  ŞARJ İSTASYONU KURULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için akülü araçların şarj edilmesini sağlayacak projeyi hayata geçirdi.Dikmen Vadisi yürüyüş alanına Akü Şarz istasyonu kuruldu.

 

 Ankara Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak ve sosyal yaşamın içine katılmalarını sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

 

     Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Ankara’nın yoğun olarak kullanılan 28 rekreasyon alanı ve prestij parkında uluslararası standartlarda toplam 36 şarj istasyonu ile engelli vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

ŞU ANA KADAR 34 ŞARJ İSTASYONU KURULDU

     Engelli bireyler için önemli bir projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, 3 akülü engelli aracın aynı anda şarj edilebildiği, uluslararası standartlarda tüm akülü araçlara uyumlu şarj istasyonlarından şu ana kadar 34’ünü kurdu.

     9 Ağustos’ta da Beypazarı Atatürk Parkı’nda 1 adet şarj ünitesini kurmaya başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos’a kadar da Etimesgut Gazi Parkı’nda 1 adet şarj istasyonunun kurulumunu tamamlamayı planlıyor.

 

    1,5 metre uzunluğunda sundurması sayesinde şarj esnasında gölgelik imkanı sağlayan ve anlık şarj durumunun göstergeden takip edilebildiği istasyonlar aracılığıyla akülü araçlarının şarjının bitme endişesini yaşayan engelli vatandaşlar böylece rahat bir nefes alacak.

 

     Kent içindeki parklarda dolaşmaktan şarj sorunu nedeniyle çekinen engelli vatandaşlar bu istasyonlar sayesinde bundan sonra gönül rahatlığı içinde yeşil alanlarda gezebilme imkanına da kavuşmuş olacak.

 

HEDEF: MUTLU BİR BAŞKENT

    Akülü tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için teknolojik yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, şu bilgileri verdi:

“Başkentimizi daha modern hale getirmek ve bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak daha mutlu oldukları bir şehri temin edebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Sayın başkanımıza gelen talepler doğrultusunda engelli araçların parklara geldikleri zaman uzun süre vakit geçirebilmelerini sağlamak ve buna çözüm getirebilmek için prestij parklar başta olmak üzere 28 rekreasyon alanında şarj istasyonu cihazlarımızı yerleştiriyoruz. Bu uygulamanın neticelerini gördükten sonra istasyonların sayısını daha da artıracağız. Hayırlı olmasını ve engelli vatandaşların da yaşantılarını kolaylaştırma da ciddi katkılar yapmasını umuyoruz.”

ŞARJ ÜNİTESİ AYNI ZAMANDA GÜNCEL BİLGİLERİN TAKİP EDEBİLECEĞİ EKRANA DA SAHİP

     Akülü araca sahip engelli vatandaşlar bir yandan araçlarını şarj ederken bir yandan da sıkılmadan şarj istasyonunda bulunan ekran sayesinde Büyükşehir Belediyesine ait güncel bilgileri, haberleri ve tanıtımları da izleyebilecek.

     Başkent’te toplam 36 şarj ünitesi şu 28 adreste engelli vatandaşlara hizmet verecek:

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ

 


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87