Ankara Çocuk Meclisi İçin Oy Kullandılar

Başkentli çocuklar kendilerini Çocuk Meclisi'nde temsil edecek vekillerini seçti. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin 150 üyesinin belirlenebilmesi için yapılan seçimde heyecanlı bir atmosfer yaşandı. Ankara genelinde 9 ayrı noktada aynı anda yapılan

Gündem 24.11.2013 10:30:01 0
Ankara Çocuk Meclisi İçin Oy Kullandılar

Başkentli çocuklar kendilerini Çocuk Meclisi’nde temsil edecek vekillerini seçti. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 150 üyesinin belirlenebilmesi için yapılan seçimde heyecanlı bir atmosfer yaşandı. Ankara genelinde 9 ayrı noktada aynı anda yapılan seçimler bu yıl da yoğun bir ilgiyle gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 19. yılında da çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. “Başkentli çocukların özgür sesi” sloganıyla yaklaşık bir aydır 9-14 yaş arası öğrencilerden üyelik başvurularını alan Çocuk Meclisi, ilk demokrasi dersini verdi. Toplam 3 bin çocuğun başvuru yaptığı seçimlerde, Çocuk Meclisi’nin 150 sandalyesine oturacak isimler belli oldu.

Meclis idarecilerinin çocuklara demokratik bir ortamda seçim heyecanı yaşatmak için büyük bir özenle çalıştığı seçim gününde çocuklar, önce seçmen listelerinden isimlerini kontrol ettiler, daha sonra oy toplama ve adaylarını tanıma heyecanını yaşadılar.

 

- SLOGANLAR DİKKAT ÇEKTİ

Çocuklar büyüklerin izinden giderek, seçime hazırlıklı geldiler. Seçim günü pankartlar, afişler, isimlikler ile oy toplamak için erken saatlerde Çocuk Meclisi ve seçim yerlerinde olan adayların, “Oy verin çocukluğunuzu yaşayın”, “Sizin de hayallerinizin gerçekleşmesi için bana oy veriniz”, “Sizlere en iyi temsil için oylarınız verin”, “İyi ve gelişmiş bir dünya için bana bana oy verin” gibi çarpıcı sloganları dikkat çekti.

Üyelik mücadelesinde yine renkli sahneler yaşandığı seçim atmosferinde geçmiş dönem üyeleri yeniden bu ailenin üyesi olmak için mücadele ederken, yeni adaylar ise, “Bu yarışta biz de varız” dediler.  Çocuklar bu tatlı bir telaşı yaşarken, onları yalnız bırakmayan aileleri de gün boyu seçim bölgelerinde hazır bulundular.

 

- BAŞKANLIK SEÇİMİ 1 ARALIK PAZAR GÜNÜ

Dokuz ayrı noktada 3 bin 11 başvurunun yapıldığı 19. Dönem Çocuk Meclisi’ne girmeye hak kazananların isimleri, oy tasniflerinin, kontrollerinin ve sayımlarının ardından internet sitesinden duyurulacak. Yeni dönemin 150 meclis üyesi, 1 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek “Başkanlık Divanı” seçimlerinde ise yine heyecanlı bir gün yaşayacaklar.

Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek Mazbata Töreni ve Birinci Genel Kurul ile birlikte de 19. Dönem Çocuk Meclisi, yeni dönem çalışmalarına başlayacak.

 ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


36.1° / 24.4°
  • BIST 100

    10377,75%0,13
  • DOLAR

    32,53% -0,10
  • EURO

    35,43% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2439,92% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3902,41% 0,00