Ankara Büyükşehir`den``İtfaiye Eri``Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesiİtfaiye Dairesi Başkanlığı, bir gazetede yer alan Ankara İtfaiyesi'nde Görevli Skandalı” başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Belediye Haberleri 6.08.2013 09:24:31 0
Ankara Büyükşehir`den``İtfaiye Eri``Açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesiİtfaiye Dairesi Başkanlığı,  bir gazetede yer alan “Ankara İtfaiyesi’nde Görevli Skandalı” başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Bala’da 28 Temmuz’da çıkan ot yangınını söndürmek için giden itfaiye aracının devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Berkan Güneş’in, 5 Ağustos 2011 yılında itfaiye eri olarak göreve başladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, bugün bir gazetede yer alan “Ankara İtfaiyesi’nde Görevli Skandalı” başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı.
Ankara İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Berkan Güneş’in 5 Ağustos 2011 tarihinde itfaiye eri olarak göreve başladığı ve İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitmen personellerince verilen 220 saatlik Temel İtfaiye Eri eğitimini başarıyla tamamlayarak, Merkez İtfaiye İstasyonu’nda görev aldığı kaydedildi.
Berkan Güneş’in daha sonra Belediyece açılan “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” sınavına girerek, Kimyager kadrosunu almaya hak kazandığı ancak maktu mesaiden vazgeçmek istemeyerek görevine devam ettiği belirtildi.
 
Konuya ilişkin açıklama şöyle:
“Adı geçen personel Belediyemizce açılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına girerek, kimyager kadrosunu almaya hak kazanmıştır.  Daire Başkanlığımızda görev yapan, sınava girmiş ve teknik kadroya hak kazanmış personellerden itfaiye personeline ödenen maktu mesaiden vazgeçmek istemeyen personel itfaiye eri görevine devam etmiş, itfaiye hizmetlerinde görev almak istemeyen personeller ise dilekçe ile başvurdukları belediyenin diğer birimlerinde görev almışlardır.
Personelimiz Berkan Güneş de Daire Başkanlığımızdaki eski görevi olan itfaiye erliğine devam etmiştir.”denildi.


ABDULLAH ORTÇ-ANKARA

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04